Mindfulness­trainingen in heel Nederland

8 sessies

Door mindfulness­training kun je met meer aandacht aanwezig zijn in het hier en nu. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren.

link to article Mindfulness­trainingen in heel Nederland

Met een ongekend hoge respons (17%) op de enquête lieten de 3000 deelnemers aan de CVM-Online sessies hun waardering blijken voor de trainers die iedere dag een half uur mindfulnessmeditatie verzorgen: een negen (9)!

De sessies hebben gezorgd voor steun bij de meditatiebeoefening, voor inspiratie en gemeenschapsgevoel. Regelmatig werd ook genoemd dat het vaste dagelijkse halfuur mindfulnessmeditatie mensen hielp structuur te geven aan hun dag in de onzekere coronatijden. De afwisseling van trainers en samen mediteren zijn belangrijke voordelen, evenals het niet hoeven reizen.

Terug op 1 september

Daarom hebben we als CVM besloten na een zomerstop in juli en augustus vanaf 1 september terug te keren met CVM-Online. Terugkeren omdat er zoveel belangstelling en waardering voor is. Een zomerstop omdat we trainers en deelnemers even de ruimte en de rust willen geven om bij te komen van de inspannende maanden tot nu toe met het Covid-19 virus onder ons. En ook bij ons op het Secretariaat en de organisatie hebben we behoefte aan rust en een time-out. We rekenen op jullie begrip daarvoor.

De enquête heeft ons nog veel meer inzicht gegeven. In voorkeur voor de tijd van de sessies, in wensen voor aanvullende thema’s en inspiraties door bijvoorbeeld interviews en blogs. Daar gaan we in en na de zomer over nadenken.

Maar het belangrijkste is: vanaf 1 september is CVM-Online terug!

Dankbaarheid

Terugkijkend op meer dan 100 sessies vanaf 16 maart zijn we enorm dankbaar:

 • dat er meer dan 3000 abonnees zijn;
 • dat dagelijks gemiddeld live 250 deelnemers meededen;
 • dat iedere dag 125 mensen via SoundCloud luisterden en 125 via YouTube keken naar de sessie van de dag;
 • dat oude sessies regelmatig opnieuw beluisterd en bekeken worden;
 • dat Kitty Valentin iedere dag een herinnersmail verstuurde en wekelijks een inspriatiemail;
 • dat Miranda van Schadewijk en Jeroen Brandsma elke dag voor de hosting van de sessie en de begeleiding van de trainer van de dag zorgden;
 • dat de deelnemers ruimhartig doneerden en trainers afzagen van een vergoeding, zodat het CVM zijn kosten een beetje kon goed maken,

en last but not least:

 • dat al deze trainers sessies hebben verzorgd waarvoor jullie en wij ze in het bijzonder willen bedanken, voor de inspiratie, de oefening, het plezier, de waardevolle inzichten:
  Angela Wind, Christianne Moussault, Henrice Vonck, Jennifer Hordijk, Kim Brice, Kristiaan bij de Vaate, Lot Halsema, Margôt van Stee, Marjorie Lumet, Martine Huisman, Mila de Koning, Miranda van Schadewijk, Monique Verhulst, Nienke Heijbroek, Rob Brandsma, Simone Lips, Susan Bögels, Suzan van der Goes, Wibo Koole, Frits Koster, Erik van den Brink, Joke Hellemans, Wineke van Aken, Franca Warmenhoven, Joost van den Heuvel Rijnders, Charlotte Gmelig Meijling, Mabeth Ciurans, Patricia Lie-van Dijk, Ingrid van den Hout, Coen Völker, Maya Schroevers, Renée Piket.
  Wat een geweldig team!

Tot in september en een gezonde, ontspannen zomer gewenst!