• Kan ik de wereld veranderen?

  We voelen ons onzeker over de toekomst, onze identiteit, de samenleving en alles wat zo snel verandert. Hoe krijgen we meer grip op de wereld waarin we leven, hoe maken we de connectie met het grotere geheel?

  Lees verder over Kan ik de wereld veranderen?Lees verder
 • Gezondheidsvoordelen dankzij de MBCL compassietraining

  Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) zorgt voor diverse gezondheidsvoordelen. Zo helpt MBCL depressieve klachten te verminderen bij mensen met terugkerende depressies. Ook...

  Lees verder over Gezondheidsvoordelen dankzij de MBCL compassietrainingLees verder
 • Minder snel kopje onder

  Iedereen heeft van tijd tot tijd te maken met een crisis, zoals een scheiding, het verlies van een dierbare of van je baan. Rob Brandsma vertelt hoe mindfulness en compassie je kunnen helpen om zo’n periode goed te doorstaan, zodat er naast verlies en onzekerheid ook weer ruimte is voor hoop en veerkracht.

  Lees verder over Minder snel kopje onderLees verder
 • Zó werkt mindful werken

  Overweeg je een mindfulness­training te volgen voor op het werk? Stressreductie, meer focus, verhoogde emotionele intelligentie, minder reactief, vaardiger communiceren, veelal transparantere interacties, meer veerkracht en een meer open mind. Dat zijn effecten die je mag verwachten van een Mindful Werken Training.

  Lees verder over Zó werkt mindful werkenLees verder
 • CVM-Online komt na de zomer terug

  Met een ongekend hoge respons (17%) op de enquête lieten de 3000 deelnemers aan de CVM-Online sessies hun waardering blijken voor de trainers die iedere dag een half uur mindfulnessmeditatie verzorgen: een negen (9)!

  Lees verder over CVM-Online komt na de zomer terugLees verder
 • Beter Nu – Breng mindfulness in je leven

  Het boek ‘Beter Nu, Breng mindfulness in je leven’, geschreven door Rob Brandsma is verschenen als bookazine bij Flow Magazine! Een hele eer, want het is het eerste boek dat door Flow geselecteerd is om als bookazine te verschijnen.

  Lees verder over Beter Nu – Breng mindfulness in je levenLees verder
 • Centrum voor Mindfulness en Awaris bundelen krachten

  Met veel plezier kondigen we aan dat het Centrum voor Mindfulness en Awaris gaan samenwerken aan de transformatie van organisaties met behulp van mindfulness.

  Lees verder over Centrum voor Mindfulness en Awaris bundelen krachtenLees verder
 • My Year Of Living Mindfully

  Shannon Harvey, bekroond gezondheidsjournalist, ging op zoek naar een wetenschappelijk bewezen manier om haar mentale gezondheid te verbeteren. Zij besloot mindfulnessmeditatie wetenschappelijk op de proef te stellen en maakte hierover de documentaire ‘My Year Of Living Mindfully’.

  Lees verder over My Year Of Living MindfullyLees verder
 • Weer fysieke groepsbijeenkomsten mindfulness?

  Vanaf 1 juni 2020 worden een aantal richtlijnen van de overheid in verband met corona versoepeld. Als mindfulness­trainer hebt dan meer vrijheid om te besluiten of je weer fysieke mindfulnessbijeenkomsten gaat houden. Dit afwegingskader helpt je bij je keuze.

  Lees verder over Weer fysieke groepsbijeenkomsten mindfulness?Lees verder
 • Online een opleiding volgen, kan dat?

  Rob Brandsma, directeur en hoofd trainersopleidingen bij het Centrum voor Mindfulness, deelt zijn ervaringen over de online opleiding tot mindfulness­trainer.

  Lees verder over Online een opleiding volgen, kan dat?Lees verder
 • Online meditatie­sessies spelen in op een behoefte

  De dagelijkse gratis online meditatie van CVM-Online blijken een schot in de roos te zijn. Lees hier de reactie van deelneemster Ester.

  Lees verder over Online meditatie­sessies spelen in op een behoefteLees verder
 • Mentaal gezond tijdens de coronacrisis

  Hoe blijf je mentaal gezond tijdens de coronacrisis? Bas Roetman, journalist van Trouw, schreef een artikel over de populariteit van online meditatie­sessies in tijden van corona.

  Lees verder over Mentaal gezond tijdens de coronacrisisLees verder
 • Stilstaan, opmerkzaam zijn en vooruitkijken

  NRC vroeg Wibo Koole, directeur van het Centrum voor Mindfulness, wat de coronacrisis voor hem betekent. Wibo sprak over hoe je mindful kunt omgaan met de huidige situatie. Over genieten maar ook bewust aandacht schenken aan pijn en leed.

  Lees verder over Stilstaan, opmerkzaam zijn en vooruitkijkenLees verder
 • Mindfulness juist nu!

  Als mindfulness­trainer sta je niet alleen. In het document “Mindfulness juist nu!” hebben wij reflecties en suggesties samengevat voor mindfulness­trainers over het geven van online mindfulness­trainingen.

  Lees verder over Mindfulness juist nu!Lees verder
 • CVM-Online verdiept en verbreedt

  Goed nieuws: de komende weken gaat CVM-Online door! De interesse in de gratis groepsmeditaties is zo groot dat we nu ook het trainersteam uitbreiden.

  Lees verder over CVM-Online verdiept en verbreedtLees verder
 • ADHD en samenleven in coronatijd

  Het combineren van thuiswerken en thuisonderwijs vergt vaak nogal wat van ouders en kinderen. Ouders van kinderen en tieners met ADHD staan hierbij nog eens voor extra uitdagingen.

  Lees verder over ADHD en samenleven in coronatijdLees verder
 • Scholen zitten samen

  In het onderwijs is er veel gaande in deze tijd van coronamaatregelen en wordt er veel van docenten én de leerlingen verwacht. Zou het niet fijn zijn om samen, docenten en leerlingen, even de tijd te nemen om bij jezelf in te checken aan de hand van een simpele korte mindfulnessoefening?

  Lees verder over Scholen zitten samenLees verder
 • CVM Online: nu ook podcasts en blogs

  Na de vliegende start van de dagelijkse meditaties van CVM Online zijn er nu ook podcasts en blogs met het thema mindfulness en compassie in tijden van corona.

  Lees verder over CVM Online: nu ook podcasts en blogsLees verder
 • Livestream met Jon Kabat-Zinn

  Livestream met Jon Kabat-Zinn, grondlegger van de mindfulness MBSR training, over hoe we mindful en heartful kunnen omgaan met de situatie rondom corona.

  Lees verder over Livestream met Jon Kabat-ZinnLees verder
 • Mindful communiceren als mentale groepsimmuniteit

  Wibo Koole deelt in zijn blog de positieve effecten van mindful communiceren, zodat we met een heldere geest en een open hart de onzekere maanden tegemoet kunnen treden.

  Lees verder over Mindful communiceren als mentale groepsimmuniteit Lees verder
 • Op afstand, maar niet afstandelijk

  Het Centrum voor Mindfulness (CVM) startte op 16 maart meteen met online meditatiebijeenkomsten in deze tijd van sociale onthouding. Binnen één week werden 2500 mensen lid van de gratis Online Community. Gemiddeld 500 deelnemers doen elke avond mee aan de gratis online meditatie.

  Lees verder over Op afstand, maar niet afstandelijkLees verder
 • Mindfulness en compassie in tijden van corona

  Bijna allemaal voelen we ons momenteel kwetsbaarder. Velen van ons maken zich zorgen, anderen zijn angstig of gefrustreerd. Intense emoties kunnen je maar al te gemakkelijk tot speelbal maken. Terwijl het juist nu zo belangrijk is om het hart warm en het hoofd koel te houden. Wat kan de beoefening van mindfulness en zelfcompassie op dit moment voor je betekenen en op welke manier?

  Lees verder over Mindfulness en compassie in tijden van coronaLees verder
 • Mindfulness in tijden van onzekerheid

  Wat betekent mindfulness in tijden van het coronavirus? Met alle veranderingen om ons heen? Angst, onzekerheid, verlies van controle, gevoelens van kwetsbaarheid? Blog van Rob Brandsma

  Lees verder over Mindfulness in tijden van onzekerheidLees verder
 • CVM gaat online!

  In verband met de coronamaatregelen worden landelijk alle groepsactiviteiten tot 6 april opgeschort. Als CVM volgen we deze richtlijn vanzelfsprekend op. Wij hebben gezocht naar een passende overbrugging van deze periode: we gaan online!

  Lees verder over CVM gaat online!Lees verder
 • Met CVM ONLINE mediteren

  Centrum voor Mindfulness introduceert: online mediteren in tijden van sociale onthouding. Zou het niet fijn zijn toch samen te kunnen mediteren, ook nu je misschien niet naar een mindfulness-meditatieavond in een groep kunt of wilt? Juist nu heb je in alle hectiek en ongerustheid wellicht meer behoefte om even los te laten, de aandacht te laten ontspannen en contact te maken met jezelf.

  Lees verder over Met CVM ONLINE mediterenLees verder
 • Als je niet meer bij jezelf past

  Wat als je ongelukkig wordt van je eigen gedrag? Klaas was energiek, vol ideeën, met tig projecten tegelijk bezig, perfectionist, veeleisend en een pleaser. Na twintig werkjaren leidde dit tot een burnout: uitputting, angst en volledige afhankelijkheid van andermans goedkeuring.

  Lees verder over Als je niet meer bij jezelf pastLees verder
 • Hart voor de dokter

  Veel artsen gaan gebukt onder werkdruk en stress. Mila de Koning en Marga Gooren zien dit terug in hun werk met artsen en schreven het boek Hart voor de dokter, over hoe zelfcompassie drukke dokters kan helpen.

  Lees verder over Hart voor de dokterLees verder
 • Meer concentratie en rust bij kinderen en jongeren

  In januari 2020 verscheen het werkboek voor kinderen en jongeren met ADHD MYmind – Mijn mindfulness-aandachtsboek van Susan Bögels met tekeningen van Corien Bögels. Het boek hoort bij de training MYmind voor kinderen en jongeren (8-18 jaar) met ADHD, en hun ouders.

  Lees verder over Meer concentratie en rust bij kinderen en jongerenLees verder