Covid-19 heeft onze manier van werken drastisch veranderd.

We werken massaal op afstand en het lijkt er steeds meer op dat deze nieuwe realiteit voor een deel blijvend is. Voor de één voelt dit als prettig, voor de ander als een grote uitdaging. Tegelijkertijd heeft deze nieuwe wereld onze ogen geopend. Werk blijkt een stuk menselijker en de invloed van sociale contacten groter dan we wellicht dachten.

Niet alleen de werkomgeving verandert. Globale trends, zoals de klimaatcrisis of sociale ongelijkheid, worden steeds zichtbaarder.

Nu de zomers warmer worden en het weer extremer, voelen we de effecten van klimaatverandering op dagelijks e basis. Sociale ongelijkheid lijkt ook groter te worden, zelfs dichtbij huis.

De World Healt Organisation (WHO) verwacht dat we later dit jaar de effecten van de Covid-19 crisis pas echt gaan merken in de vorm van grote problemen op het gebied van gezondheid en welzijn, ook in organisaties. Simpelweg omdat de mentale belasting van mensen nu al maandenlang (te) hoog is en wennen aan de nieuwe situatie nog niet zo gemakkelijk is

Een nieuwe blijvende realiteit

Met die nieuwe realiteit verandert ook onze manier van functioneren.

Sommige vaste gewoontes en methodes werken minder goed of niet meer, terwijl andere een nieuwe betekenis krijgen. Dit roept vragen op, zoals:

  • Welke gewoontes voeden ons en helpen ons herstellen, welke versterken zelfregulering en veerkracht?
  • Hoe cultiveren we vertrouwen en emotionele veiligheid in virtuele teams?
  • Hoe ontwikkelen we een agile en adaptieve mindset die nodig is in deze continue veranderende en virtuele wereld?

Mindfulness als basisvaardigheid

Wij denken dat mindfulness een grote potentie heeft als basisvaardigheid voor een nieuwe manier van werken.

Veerkracht, aandacht en bewustzijn bevorderen een verschuiving in ons denken en doen. Medewerkers voelen zich gesterkt en in hun kracht. Op hun beurt zijn mindful leiders zich meer bewust van het effect van hun beslissingen op anderen, waardoor ze beter in staat zijn de emotionele veiligheid in teams te waarborgen en samenwerking tussen mensen te stimuleren.

Op die manier benut een organisatie haar collectieve intelligentie en staat het samen sterk voor de uitdagingen van de toekomst.

Meld je nu aan voor onze online lunchsessies

We nodigen je graag uit voor een serie lunch bijeenkomsten waarin we onze inzichten delen uit ons werk met 15 groepen leiders uit Azië, het Midden-Oosten, Europa en Amerika. We gaan de volgende vier thema’s verkennen:

  1. Een mindset voor de toekomst - 8 okt 2020 - 12:00 - 13:00.
  2. Mindfulness en veerkracht ten tijde van verandering - 26 oktober 2020 - 12:00-13:00.
  3. Mindfulness, vertrouwen en collectieve intelligentie in virtuele teams - 19 november 2020 - 12:00-13:00.
  4. Leiderschap en mindfulness: aanwezigheid in een wereld van afwezigheid - 10 december 2020 - 12:00-13:00.
 

Voor wie

Voor executives, leiders, medewerkers, HR-managers, Learning & Development managers uit de zakelijke wereld, de overheid en maatschappelijke organisaties met een interesse in de uitdagingen voor werk en leiderschap in deze tijd.

De voertaal van de bijeenkomsten is Nederlands

 

Startdata

Nieuwe data volgen binnenkort.
Aanmelden kan zodra startdata bekend is.