Vanaf 2023 kunnen mindfulness trainers met registratie bij VMBN zichzelf nascholen voor het Mindfulness Register. Centrum voor Mindfulness Nederland wil graag bijdragen aan de kwaliteit van mindfulnesstrainers en trainingen. Daarom bieden we een gevarieerd aanbod nascholing aan dat is geaccrediteerd en voldoet aan de voorwaarden voor nascholing van het Mindfulness Register. Ons aanbod is gratis te volgen met overheidssubsidie (STAP-budget). En toegankelijk voor alle professionals die in hun werkzaamheden gebruikmaken van mindfulness.

Centrum voor Mindfulness biedt op dit moment drie MasterClasses van elk twee dagen aan. Door het volgen van één MasterClass per jaar hou je eenvoudig je VMBN-registratie op peil. Trainers, coaches en andere professionals die niet zijn geregistreerd bij VMBN kunnen tevens deelnemen en op deze wijze hun mindfulness vaardigheden en kennis uitbreiden en verdiepen.

MasterClass Mindful Werken

2 dagen | 15 uur | Mindfulness Register

Geef mindfulnesstraining in organisaties
In deze MasterClass leer je het verschil tussen de context van een mindfulnesstraining op open inschrijving en eentje binnen organisaties. Je leert de theorie over de rol van veerkracht in organisaties, het job demands/resources model (JD-R). Praktisch leer je de training Mindful werken te geven aan de hand van de Trainershandleiding Mindful Werken, zoals ontwikkeld door Wibo Koole. En je leert om te gaan met het verwerven en aanbieden van mindfulnesstrainingen in organisaties.

MasterClass Mentaal Fit met ACT

2 dagen | 15 uur | Accreditatie aangevraagd

Geef naast mindfulness ook ACT training
Deze ‘train-de-trainer’ MasterClass geeft je de handvatten om de ACT training ‘Mentaal Fit’ te geven aan de hand van het werkboek ‘8-weekse ACT training’. In ACT richten we onze energie op datgene wat waardevol en betekenisvol is. De focus ligt op een combinatie van stoppen en bewegen, van binnen stil zijn en aan de buitenkant actief bijdragen. Het gaat er uiteindelijk om wat we doen en hoe we van betekenis kunnen zijn voor mensen in onze omgeving. In de Mentaal Fit-training die je kunt gaan geven (als zelfstandige training of vervolg op mindfulnesstraining) na deze MasterClass, kun je gebruikmaken van het werkboek.

MasterClass Waarde(n)vol Leven en Werken met ACT

2 dagen | 15 uur | Accreditatie aangevraagd

Verrijk mindfulness met waarden en betekenis
ACT leunt zwaar op aspecten van mindfulness. Het commitment aspect maakt het grote verschil; daar waar mindfulness een oefening in aandacht is, leert ACT je om richting te geven aan gedrag op basis van waarden en betekenis. De betekenis van ACT ligt op het raakvlak van vitaliteit, flexibiliteit en veerkracht. Deze MasterClass is een gedegen inleiding in ACT en opent een toolbox waar je als trainer of professional uit kunt putten om de waarde van mindfulness in leven en werk te verhogen, voor jezelf en voor anderen.

Opleidingslocaties

Het CVM heeft vier opleidingslocaties in Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Hilversum. Nascholing voor mindfulnesstrainers wordt in hoofdzaak op onze locatie Recht Boomssloot 7 in Amsterdam aangeboden.