Verrijk mindfulness met waarden en betekenis

ACT leunt zwaar op aspecten van mindfulness. Het commitment aspect maakt het grote verschil; daar waar mindfulness een oefening in aandacht is, leert ACT je om richting te geven aan gedrag op basis van waarden en betekenis. De betekenis van ACT ligt op het raakvlak van vitaliteit, flexibiliteit en veerkracht. Deze MasterClass is een gedegen inleiding in ACT en opent een toolbox waar je als trainer of professional uit kunt putten om de waarde van mindfulness in leven en werk te verhogen, voor jezelf en voor anderen.

Voor mindfulnesstrainers en professionals

Deze MasterClass is bedoeld voor mindfulnesstrainers en professionals die met mindfulness werken, die (eventueel in het kader van verplichte nascholing, zoals het Mindfulness Register) hun kennis willen verbreden naar ACT. De nadruk ligt hierbij op professionele vorming, het integreren van ACT in je werkwijze als professional. Voor trainers, coaches, psychologen, artsen, docenten, managers en andere professionals.

ACT geeft richting aan je leven en je werk op een manier waarin je van grote betekenis kunt zijn voor anderen en de samenleving. Alexander van Kleef

Waarden centraal zetten in leven en werken

In deze MasterClass werk je actief aan je professionele vorming als trainer of in je vak op basis van ACT, Acceptance & Commitment Therapy. Net als bij mindfulness is embodiment in ACT een belangrijke voorwaarde om te excelleren in het gebruik van ACT in je vak. ACT is niet alleen een set aan technieken en interventies; ACT is een levenswijze die richting geeft aan je leven op basis van de betekenis die jij eraan geeft. Wat wil jij betekenen voor anderen en voor de wereld? Welke bijdrage wil jij leveren? Het wordt duidelijk in deze nascholing.

Tweedaags programma met supervisie

Het programma van deze nascholing omvat twee lesdagen van 10 tot 18 uur. In twee dagen tijd krijg je een koffer vol met ACT-technieken aangereikt, gaan we samen op zoek naar onze (individuele) waarden en onderscheiden we deze duidelijk van onze doelen. Het integreren van ACT in je leven is een proces dat tijdens deze nascholing nadrukkelijk in gang wordt gezet. Je krijgt het certificaat Waarde(n)vol Leven en Werken met ACT als je actief en constructief hebt deelgenomen in de groep en voor minimaal 80% aanwezig bent geweest. En tevens een sessie supervisie hebt gedaan waarin je over je persoonlijke en professionele ontwikkeling reflecteert en hiervan een verslag hebt ingeleverd.

Lesmateriaal

  • Russ Harris (2020), ACT in de praktijk, Amsterdam: Hogrefe Uitgevers.
  • Sergio van de Pluijm, Jaantje Thiadens (2021), Coachen 3.0 deel 3 Acceptatie en commitment: Positief, effectief coachen anno nu. Zelhem. Het Boekenschap.

Resultaat

De MasterClass is gericht op jouw professionele vorming als trainer of professional vanuit ACT. Deze nascholing draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Na afloop van dit programma:

  • Kun je jouw persoonlijke waarden tot uiting laten komen in je werk;
  • Kun je op een creatieve manier ACT-technieken en oefeningen toepassen;
  • Kun je aanvoelen wanneer welke ACT interventie nodig is;
  • Kun je je eigen (ACT) draai geven aan je professionele werkzaamheden.

Kosten, STAP-budget

Met de MasterClass Waarde(n)vol Leven en Werken met ACT verbreedt je je mogelijkheden als mindfulnesstrainer naar een nieuw domein, dat van ACT, Acceptance & Commitment Therapy. Deze MasterClass kost €950. Voor het aan te schaffen boek betaal je ongeveer €35 in de (online) boekhandel. Als zzp-er kun je de studiekosten aftrekken van de belasting. Met gebruik van je STAP-budget is deze verdiepende MasterClass kosteloos. Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Schrijf je vóór in als je je STAP-budget wilt inzetten voor deze MasterClass.

Docent

De MasterClass Waarde(n)vol Leven en Werken met ACT wordt gegeven door Alexander van Kleef. Hij is als hoofddocent verbonden aan de opleiding tot ACT coach en het eerste jaar van de beroepsopleiding tot ACT & Psychosociaal Therapeut bij StressWise Academy, en als trainer en coach al jaren betrokken bij de ontwikkeling van mensen en organisaties. Alexander heeft meer dan 25 jaar meditatie ervaring en schoolde zich in onder andere psychodrama, voice dialogue, mindfulness en ACT. Inspiratie vindt Alexander voor een groot deel in vier universele kwaliteiten: liefdevolle vriendelijkheid, mededogen, medevreugde en gelijkmoedigheid.

Opleidingslocaties

Het CVM heeft vier opleidingslocaties in Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Hilversum. De MasterClass Waarde(n)vol Leven en Werken met ACT wordt gegeven op onze locatie Recht Boomssloot 7 in Amsterdam (nabij de Nieuwmarkt).

Stel een vraag of schrijf je in voor de 2-daagse MasterClass Waarde(n)vol Leven en Werken met ACT

Neem contact op via het onderstaande formulier: