Nascholing Mindfulness Register | 2-daagse MasterClass Mindful Werken voor mindfulness trainers

De MasterClass Mindful Werken is een tweedaagse nascholing voor mindfulness trainers om de MBSR/MBCT-training te leren toepassen in organisaties. Je leert de mindfulness training te geven in een andere context zoals bedrijven en overheden, en voor een andere doelgroep, de medewerkers van die organisaties. Deze MasterClass is voor mindfulness trainers die in het kader van nascholing hun vaardigheden willen verbreden naar de doelgroep van medewerkers in organisaties. Je bent als mindfulness trainer geregistreerd bij VMBN of VVM (of vanaf 1 januari 2023 bij het Mindfulness Register).

Voor wie

Is de MasterClass Mindful Werken iets voor jou?

Deze masterclass is bedoeld voor mindfulness trainers die in het kader van nascholing hun vaardigheden willen verbreden naar de doelgroep van medewerkers in organisaties. Je bent als mindfulness trainers geregistreerd bij VMBN of VVM (of vanaf 1 januari 2023 bij het Mindfulness Register).

Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de tweedaagse MasterClass Mindful Werken voor mindfulness trainers?

In deze masterclass leer je het verschil tussen de context van een mindfulness training op open inschrijving en eentje binnen organisaties. Je leert de theorie over de rol van veerkracht in organisaties, het job demands/resources model (JD-R). Praktisch leer je de training Mindful Werken te geven aan de hand van de Trainershandleiding Mindful Werken, zoals ontwikkeld door Wibo Koole. En je leert om te gaan met het verwerven en aanbieden van mindfulness trainingen in organisaties.

Programma

Het programma van deze mindfulness nascholing omvat twee lesdagen van 10 tot 18 uur. Het tweedaagse programma is een mix van kennisoverdracht, interactieve lesvormen en het leren geven van specifieke mindful werken-oefeningen. Je doorloopt zelf het hele trainingsprogramma Mindful Werken.

Bij deze MasterClass vindt geen toetsing plaats. Je krijgt een bewijs van deelname als je actief en constructief hebt deelgenomen in de groep en voor minimaal 80% aanwezig bent geweest.

Lesmateriaal

Wat ga je lezen?

  • Wibo Koole (2012), Mindful leiderschap voor effectieve teams en organisaties, Amsterdam: Business Contact.
  • Wibo Koole (2013), Mindful werken. In 8 stappen je werkdruk de baas, Amsterdam: Business Contact.
  • Wibo Koole (2023), Trainershandleiding Mindful Werken, Amsterdam.
  • Silke Rupprecht, Wibo Koole et.al (2019), Running too far ahead: Towards a broader understanding of mindfulness in organisations, Current Opinion in Psychology, 28: 32-36.

De Trainershandleiding en het artikel worden je toegezonden voor aanvang van de MasterClass.

Resultaat

Het resultaat van de MasterClass Mindful Werken voor Mindfulness trainers

De MasterClass is gericht op vergroting van zowel kennis als vaardigheden. Na afloop van dit programma:

  • Ken je het verschil tussen mindfulness training op open inschrijving en binnen een organisatie
  • Heb je een goed beeld van de doelgroep van Mindful Werken training in organisaties
  • Ken je de arbeidspsychologische context van mindfulness trainingen op het werk
  • Kun je de specifieke mindful werken-oefeningen toepassen in je training

Kosten & STAP-budget

MasterClass Mindful Werken voor mindfulness trainers, kosten & STAP-budget

Met de MasterClass Mindful Werken verbreedt je je mogelijkheden als mindfulness professional. Deze boeiende nascholing kost €950. De handleiding en het artikel worden je toegezonden. Voor de aan te schaffen boeken betaal je ongeveer €35 in de (online) boekhandel. Met gebruik van je STAP-budget is deze interessante MasterClass voor mindfulness trainers geheel gratis.

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op dinsdag 28 februari om 10.00 uur. Schrijf je dus vóór dinsdag 28 februari in als je je STAP-budget wilt inzetten voor deze MasterClass.

Docent

Door wie wordt de MasterClass Mindful Werken voor mindfulness trainers gegeven?

De MasterClass Mindful Werken wordt gegeven door Wibo Koole, de Nederlandse expert op het gebied van mindfulness trainingen in organisaties. Hij schreef er twee boeken over, die je tijdens de MasterClass gaat gebruiken. Wibo heeft veel ervaring als organisatieadviseur en laat je van die ervaring profiteren bij het leren trainen van mindfulness op het werk. Deze nascholing voor mindfulness trainers wordt gegeven op locatie StressWise Academy, Recht Boomssloot 7 te Amsterdam.