Inhoud

Ik kampte best wel veel met negativiteit, weinig gevoel, maar vooral weinig bewustzijn van waar ik mee bezig was, wat ik wilde en hoe ik het wilde. Aurora, deelneemster

Deze (gratis) mindfulness­trainingen zijn onderdeel van het Sparkel2doen project (www.sparkel2doen.nl). Gedurende 12 wekelijkse bijeenkomsten duik je in de wereld van mindfulness. Je krijgt informatie, oefent en wisselt uit. Je krijgt een werkboek en downloads zodat je er ook in je dagelijks leven mee aan de slag kunt.

In deze video vertellen verschillende deelnemers over hun ervaringen met de mindfulness­training voor jongeren:

Onderwerpen die aan bod komen zijn: de automatische piloot, omgaan met stress, mindful communiceren, omgaan met piekeren, omgaan met emoties, meer genieten, compassie en dankbaarheid. Aan het eind van de training maken we met de groep een plan om dat wat we geleerd hebben weer door te geven aan andere mensen, in de zorg of bij een patiëntenorganisatie.

Meedoen?

De online training is toegankelijk voor jongeren tussen de 19 en de 27 jaar.

de fysieke training in Nijmegen is toegankelijk voor jongeren tussen de 14 en de 18 jaar.

 

Het heeft mij echt compleet veranderd. Ik ben er echt superblij mee. Aurora, deelneemster

Inschrijven

Als je je inschrijft voor de mindfulness­training, dan neemt de trainer contact met je op. Er volgt een kennismakingsgesprek, waarin je meer hoort over de training en samen gekeken wordt of de training ook echt bij je past op dat moment.

Video's over mindfulness voor jongeren

Wat is mindfulness? Maak kennis door middel van deze korte mindfulnessoefening:

In deze video vertelt deelneemster Aurora (24) over haar ervaringen:

Trainer Simone Lips vertelt over de mindfulness­training voor jongeren: