Oefeningen voor Mindful Zelfcompassie

De audiotracks

Op deze verzameling audiotracks vind je de oefeningen die horen bij de Mindful Self-Compassion training die ontwikkeld is door Christopher Germer en Kristin Neff. De zelfcompassie oefeningen zijn bedoeld om te leren jezelf met goede intenties en zorgzaamheid tegemoet te treden. Door op deze manier zelfcompassie te ontwikkelen en cultiveren kunnen we van zelfcompassie makkelijker een gewoonte maken.

Hoe te gebruiken

Zelfcompassie beoefening is een beoefening van goede wil en goede intenties. Het zijn dus geen oefeningen om je goed te gaan voelen. We trainen ons vermogen om onszelf vriendelijk tegemoet te treden. Niet alleen in goede tijden maar in de moeilijke momenten. Deze oefeningen zijn dus niet bedoeld om moeilijke gevoelens te laten verdwijnen. Zelfcompassie kan ons juist helpen om goed voor onszelf te zorgen als we het moeilijk hebben. De verschillende zelfcompassie oefeningen helpen je op om op verschillende manieren zelfcompassie te ontwikkelen.

De Meditaties

  • Ademmeditatie met compassie (12 minuten) - helpt je om een gevoel van vriendelijkheid en compassie te ontwikkelen en cultiveren
  • Compassie geven en ontvangen (20 minuten) - Helpt je om compassie aan anderen te geven maar daarbij jezelf niet te verliezen
  • Compassievolle vriend meditatie (20 minuten) - In deze meditatie wordt gebruik gemaakt van visualisatie om zelf-compassie te ontwikkelen en cultiveren. De visualisatie is gericht op het ontwikkelen van vriendelijkheid en zorgzaamheid en brengt je in contact met je innerlijke vermogen tot zelfcompassie.
  • Liefdevolle vriendelijkheid voor onszelf (15 minuten) In deze meditatie word je uitgenodigd je eigen zinnen van liefdevolle vriendelijkheid en compassie te gebruiken om zelfcompassie te ontwikkelen en cultiveren.

Je kunt de tracks via Soundcloud of de fraaie meditatieapp Insight Timer (zie beneden) afspelen

Afspelen via SoundCloud

Andere manieren van afspelen of downloaden:

Naast het beluisteren via SoundCloud kun je de bovenstaande audiotracks ook via Insight Timer beluisteren: