Docenten

George Langenberg
Lot Halsema

Datum

31 mei 2017

Prijs

€75,- excl. BTW (90,75 incl. BTW) inclusief lunch .

Locatie

Centrum voor Mindfulness
Raadhuisstraat 15
1016 DB Amsterdam

Voorwaarden

Voor MindfulKids trainers die de opleiding tot mindfulnesstrainer voor kinderen hebben afgerond en de training tenminste één keer hebben gegeven.

 

Meer informatie

We helpen je graag verder met je vragen via ons contactformulier.

Alle data op een rij Aanmelden

Mei 2017

Datum: woensdag 31 mei 2017
Tijden: van 10:00 tot 17:00u.
Lunchpauze tussen 13:00 en 14:00u.

Inhoud

Samen leren

Als trainer kun je blijven leren. Het Centrum voor Mindfulness biedt MindfulKids trainers de mogelijkheid om kennis over mindfulness en het mindfulkidsprogramma te verdiepen en trainersvaardigheden zoals enquiry tijdens het geven van de lessen in te oefenen.

Ervaringen uitwisselen

Op deze trainersdag kun je je ervaringen uitwisselen met collega’s en zullen we thematische vragen van trainers verdiepen en persoonlijke leerthema’s uitwerken.

Programma


 • Uitwisselen van ervaringen en ruimte voor vragen
 • Het doorlopen van het programma, de theorie en inhoud per les.
 • Het opfrissen van de kennis over de opbouw van de training en de verschuiving van de aandachtspunten gedurende de MindfulKids training in de klas.
 • Wat is goede enquiry? Theorie met betrekking tot enquiry inclusief voorbeelden, vragen en een interactieve werkvorm.
 • Oefenen met enquiry.

Je wordt uitgenodigd om actief mee te denken en je ervaringen te delen. Het idee van deze trainersdag is dat iedereen van jouw ervaring met de MindfulKids lessen kan leren. Daarnaast, wanneer je de training regelmatig geeft, zul je merken dat er thema’s zijn waarin je je verder kunt ontwikkelen. Op deze trainersdag kun je meer leren over het doen van de enquiry in de klas. Heb jij een thema dat je graag op deze trainersdag aan bod zou laten komen, laat het ons weten.

Voor wie

Voor MindfulKids trainers die de opleiding tot mindfulnesstrainer voor kinderen hebben afgerond en de training tenminste één keer hebben gegeven. Heb je behoefte om je kennis weer op te frissen en vaardigheden samen in te oefenen, dan is deze dag passend voor jou.

Ontmoet de docenten

 • Lot Halsema
  Lot Halsema

  MindfulKids trainer Amsterdam/Amersfoort

  Lot Halsema

  Sinds 1998 werk ik in het basisonderwijs met veel plezier! In 2008 heb ik een Master SEN, leerroute gedrag afgerond en ben toen nog beter naar kinderen gaan kijken en wat ze nodig hebben. Ik zie dat kinderen het vaak naar hun zin hebben op school, dat er veel leuke dingen worden gedaan en dat er veel geleerd wordt. Ook zie ik dat kinderen het druk hebben, druk erváren en hun aandacht getrokken wordt door computers, Ipads en Iphones…

  Rust en ruimte is een behoefte van kinderen om zich prettig te voelen, hun eigenheid te ontdekken om zich zo te kunnen ontwikkelen. Rust en ruimte is iets wat ik in mijn eigen yoga en meditatie beoefening ervaar en het was een kleine stap hier iets mee te doen in mijn klas. Kinderen vonden het leuk om yogahoudingen en visualisaties te doen.

  Na verschillende yogaopleidingen ben ik kinderen en volwassen yogales gaan geven. Om me verder te verdiepen, besloot ik de opleiding voor Mindfulkids bij het Centrum voor Mindfulness te gaan doen. Kinderen hebben veel baat bij mindfulness. Het is geweldig om te zien hoe makkelijk kinderen het oppakken en kunnen genieten van even niets doen of hoeven!

  Mijn grote drijfveer om op deze manier met kinderen te werken is ze handvatten te geven om bij zichzelf te komen, in verbinding met hun lichaam, geest en hart en van hieruit met de wereld om hen heen. Kinderen maken de toekomst en elk mindful, bewust levend mens heeft een positieve invloed op zijn omgeving.

  Neem vrijblijvend contact met Lot op over de mogelijkheid of prijs van een MindfulKids training in jouw school of klas.

  Stel je vraag via het contactformulier van Lot Halsema

 • George Langenberg4
  George Langenberg

  Mindfulnesstrainer, docent opleiding mindfulnesstrainer, docent .b en Mindfulkids

  George Langenberg

  “You need to let the little things that would ordinarily bore you suddenly thrill you,” zei kunstenaar Andy Warhol. Met andere woorden: kijk niet weg, want er is meer te ontdekken in het leven. Elke ervaring, prettig of onprettig, kun je doorvoelen. Voor mij betekent leven met aandacht –mindfulness- en meditatie dat ik bewuster in het leven sta en geniet, maar ook dat ik keuzevrijheid ervaar op stressvolle momenten. Ik sta zelf aan het roer, en niemand anders.

  Meditatie en mindfulness zijn vaardigheden die je kunnen helpen op lastige of spanningsvolle momenten. Mindfulness leert je ook om wat minder streng voor jezelf te zijn en dat je gewoon mag zijn zoals je bent. Het leert je dat het lichaam en de mind met elkaar verbonden zijn en hoe belangrijk het is om die relatie te onderhouden.

  Meditatie brengt mensen dichter bij zichzelf. Midden in de storm kan deze vaardigheid je helpen om te centreren wanneer je de balans dreigt te verliezen. De reikwijdte van deze beoefening is daarom misschien wel veel breder en dieper dan je in eerste instantie dacht. Hoe kunnen we samen dat landschap verkennen? Die open uitnodiging wil ik overbrengen aan de cursisten en aspirant-trainers in mijn trainingen en in de opleidingen waar ik als docent aan verbonden ben.

  In het Centrum voor Mindfulness geef ik als hoofddocent les in de Opleiding tot Mindfulnesstrainer voor Volwassenen, leid ik leraren op in de Opleiding tot Trainer MindfulKids en de Trainersopleiding .b. Samen met elkaar en van elkaar leren vind ik een van de mooiste dingen aan dit vak.

  Ik woon in Haarlem. Daar geef ik yogalessen en de achtweekse mindfulnesstraining op open inschrijving. Vanaf juli 2016 bied ik in mijn eigen praktijk voor lichaam en geest in mijn thuisstad ook acupunctuurbehandelingen aan.

  Meer info op: georgelangenberg.com

Gastdocent

 • Rob Brandsma

  Directeur, psycholoog, pedagoog en mindfulnesstrainer

  Rob Brandsma

  Rob Brandsma is directeur van het Centrum voor Mindfulness. Hij is vooral geïnteresseerd in het benutten van mindfulness en compassie in de vele domeinen van het dagelijks leven en in het bijzonder de gezondheidszorg.

  Rob is hoofd van de Opleiding tot Mindfulnesstrainer. Hij is de auteur van een aantal publieksboeken over mindfulness voor het grote publiek zoals Beter nu en Elke dag meer mindfulness. Op het terrein van het trainersvak publiceerde hij de trilogie Mindfulness Basisboek, Mindfulness Praktijkboek en Mindfulness Trainingsboek. Het Praktijkboek is in een internationale editie verschenen onder de titel The Mindfulness Teaching Guide. Hij volgt geïnteresseerd het voortschrijdend wetenschappelijk inzicht in mindfulness en baseert daarop ook zijn werk als trainer en het ontwikkelen van nieuwe mindfulness-based interventies.

  Over zijn passie voor mindfulness en compassie zegt hij: 'Mindfulness stelt mij in staat om beter met uitdagingen en obstakels om te gaan en mij vaker te realiseren dat het hier en nu (bijna) altijd de beste plek is om te vertoeven. Het verrijkt mijn leven met inzicht, verwondering en mildheid. Het is een geschenk om dit ook in mijn werk te kunnen brengen.'

  Rob werkte eerder als preventiemedewerker in de verslavingszorg, als directeur van een organisatie voor gezondheidsvoorlichting, en in een eigen praktijk voor psychologische behandeling. Hij is niet praktiserend GZ-psycholoog, orthopedagoog en psycholoog NIP.