Trainers

Martine Huisman,
Kristiaan bij de Vaate,
e.a.
Alle trainers

Eerste datum

23 juni

Prijs

€ 10 incl btw.
Te betalen aan de zaal.Locatie

Centrum voor Mindfulness
Raadhuisstraat 15, Amsterdam

Voorwaarden

Voor iedereen die de mindfulnesstraining heeft gedaan of die regelmatig mediteert.

 

Meer informatie

We helpen je graag verder met je vragen via ons contactformulier.

Alle data op een rij Aanmelden

Vrijdagavond 30 juni

Tijd: 19:30 tot 21:30 uur.
Trainer: Kristiaan bij de Vaate.

Inhoud van de meditatieavond

Heb je behoefte om mindful de week uit en het weekend in te stappen? Om de stress van de week achter je te laten? Om je meditatiepraktijk op te frissen of simpelweg weer even te mediteren in een groep? De meditatieavonden van het Centrum voor Mindfulness zijn er voor!

Het helpt om thuis weer mijn eigen kussen op te zoeken in de week daarna.

Samen oefenen en uitwisselen

De meditatieavonden zijn er om met regelmaat in een groep te blijven oefenen. Hierbij komt ook de toepassing van mindfulness in het dagelijks leven aan de orde. Het vertrouwde concept dus en zodoende onderhoudend en verdiepend.


Het heeft voor mij een vaste plek gekregen: vrijdagavond de stilte opzoeken. Echt tijd nemen om bij mezelf te komen.

Onder begeleiding oefenen

De meditatieavonden worden gegeven door verschillende mindfulnesstrainers. Wie welke avond verzorgt, wordt per toerbeurt bepaald; de data en trainers zie je op deze pagina. Door op de trainer te klikken kun je meer lezen over de trainers.

Programma

Tijdens de avond worden diverse meditaties aangeboden, waaronder een zitmeditatie. Meestal vormt ook een lichaamsgerichte meditatie (lichaamsverkenning, yoga of loopmeditatie) onderdeel van de avond.

Er is altijd even tijd om – naar behoefte – ervaringen met mindfulness in je dagelijks leven uit te wisselen, de inzichten én de obstakels. En natuurlijk is er volop ruimte voor rust, stilte, contemplatie en inkeer.

De meditatieavond drijft een wig tussen de drukke werkweek en het weekend. Daarna kan ik echt de ruis van de week achter me laten.

Voor wie

Voor iedereen die de mindfulnesstraining heeft gedaan of die regelmatig mediteert.

Trainers Meditatieavonden

 • marjan brouwer
  Marjan Brouwer

  Psycholoog, mindfulnesstrainer

  Marjan Brouwer

  Na de afronding van mijn HBOV-opleiding en mijn studie Sociale en Organisatiepsychologie (1993) ben ik 15 jaar werkzaam geweest als communicatietrainer, o.a. bij een groot overslagbedrijf in de Rotterdamse haven, bij het Ministerie van Justitie maar ook in het welzijnswerk en de gezondheidszorg. In 2006 kwam ik terecht in de arbeidsgerelateerde hulpverlening, waar ik tot op heden werkzaam ben. Ik werk met mensen die zijn uitgevallen op het werk door psychische klachten, of die preventief komen met een coachingsvraag.

  Tijdens mijn studie, in 1987 begon ik met het volgen van lessen in hatha yoga en meditatie. Ik merkte dat mijn lichaamsbewustzijn groeide en dat het werken met de ademhaling mij goed deed. De yogalessen hielpen me om in balans te blijven. Toen in 2008 de mogelijkheid zich voordeed op mijn werk, om de mindfulnesstraining te volgen en later te gaan geven, greep ik die kans met beide handen aan. In 2011 deed ik de opleiding tot mindfulnesstrainer bij het Centrum voor Mindfulness, met als begeleiders Rob Brandsma en George Langenberg.

  De mindfulnesstraining blijkt voor onze cliënten, die kampen met o.a. stressgerelateerde problematiek en moeite met de hantering van de werk – en privébalans, een zeer waardevolle training. Mensen leren hun zelfhelend vermogen weer aan te spreken waardoor ze beter voor zichzelf gaan zorgen. Leren stoppen, kijken en dan pas weer handelen, zodat bewust gekozen kan worden hoe men wil reageren op een situatie.

  Niet alleen onze cliënten vinden meer balans in hun leven, ook ik zelf heb meer evenwicht gevonden. Ik merk dat mindfulness me helpt om me niet te laten meeslepen door voorbijgaande gedachten en gevoelens en steeds weer aansluiting te vinden met het hier en nu. Ook het ontwikkelen van een milde houding doet me persoonlijk en als hulpverlener / trainer veel goed.
  Ik ben psycholoog NIP, vanaf januari 2014 GZ-psycholoog i.o.

 • Martine Huisman zw
  Martine Huisman

  Programma-assistent en mindfulnesstrainer

  Martine Huisman

  Mijn naam is Martine Huisman. Ik ben werkzaam als psycholoog en mindfulnesstrainer in Amsterdam en ben sinds een paar jaar verbonden aan het Centrum voor Mindfulness. Na mijn studie psychologie ben ik in 2013 in aanraking gekomen met mindfulness. De training heeft me veel gebracht en de beoefening van mindfulness doet dat nog steeds. Het helpt me om rust te vinden, me minder te laten meeslepen door negatieve gedachten en dichter bij mezelf te staan.

  Tijdens de trainersopleiding wist ik meteen dat hier mijn kracht en mijn passie liggen. Ik merk, zowel in mijn werk als in mijn persoonlijke leven, dat veel mensen gebukt gaan onder chronische stress en gepieker. We zijn druk, moeten veel ballen in de lucht houden en zorgen niet altijd goed voor onszelf.

  In de training leer je vaardigheden aan om bewuster in het leven te staan en zo meer aandacht te hebben voor de dingen die jij belangrijk vindt. Ik geef mijn trainingen met passie, humor en nuchterheid om mindfulness te kunnen beoefenen in het middelpunt van onze drukke levens.

  Het voelt als een voorrecht om anderen kennis te laten maken met mindfulness en deelnemers te kunnen faciliteren in het proces van met meer aandacht in het leven staan. Het is iedere keer weer bijzonder om te zien hoe iedereen na de training een rijker mens is.

 • christianne
  Christianne Moussault

  Mindfulnesstrainer

  Christianne Moussault

  Als trainer wil ik graag doorgeven wat mij geholpen heeft om om te gaan met de onvermijdelijke stress die iedereen in zijn of haar leven ervaart. Dat er een moment is dat je moet stoppen met "doen" en dat het dan belangrijk is om te ervaren wat er op dat moment "is".

  In 1984 ben ik in Amsterdam in aanraking gekomen met Vipassanameditatie. In golfbewegingen heb ik mij daarna meer of minder met meditatie bezig gehouden. Intussen was wat ik geleerd had wel steeds bij mij en op moeilijke momenten viel ik er vaak op terug.

  In 2007 deed zich een gelegenheid voor om een mindfulnesstraining te doen. Voor mij is het de aanzet geweest om mindfulness en meditatie een vaste plek in mijn leven te geven.

  Om mij hier verder in te bekwamen en om te kijken of ik dit ook aan anderen zou kunnen overbrengen ben ik in 2012 de opleiding tot mindfulnesstrainer gaan volgen bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Nadat ik de opleiding had afgerond bleek er een andere uitdaging zich voor te doen. Inmiddels ben ik directeur van een (GGZ) cliëntenorganisatie. Dit brengt met zich me dat ik op dit moment geen mindfulness training geef maar wel graag meditatieavonden.

 • foto Kristiaan
  Kristiaan bij de Vaate

  Mindfulnesstrainer

  Kristiaan bij de Vaate

  Als psycholoog heb ik een sterke interesse ontwikkeld in de invloed van meditatie en lichaamsbeweging op de kwaliteit van het leven. Zowel tijdens mijn studie (afgerond in 2005) als daarna heb ik veel gereisd, waaronder tweemaal naar India en Nepal, waar ik diverse vormen van meditatie en yoga intensief beoefende. Inzichtmeditatie ben ik sindsdien blijven beoefenen en met enige regelmaat volg ik meditatieretraites. In 2012 ben ik opgeleid tot mindfulnesstrainer. Met mindfulness kwamen mijn wetenschappelijke kennis en ervaring in meditatie bij elkaar. De praktische aanpak, die midden in het leven staat, past mij goed.

  In de afgelopen 10 jaar is mijn meditatiebeoefening steeds vriendelijker geworden. Mindfulness heeft daar een grote rol in gespeeld. Het helpt mij bij het aangaan van uitdagingen en onzekerheden in het leven.

  Door opmerkzaam te zijn, herken ik automatische reacties en kan ik vanuit rust bewuste(re) keuzes maken. Zo ben ik milder voor mijzelf geworden en merk ik dat ik makkelijker om ga met tegenslagen in mijn leven. Ik zie het als een geschenk dit aan anderen door te mogen geven.

  Sinds 2012 werk ik volledig als zelfstandig trainer. De afgelopen twee jaar geef ik aaneensluitend mindfulness (MBSR) trainingen aan groepen via de Universiteit van Amsterdam en bij het Centrum voor Mindfulness. De continuïteit en diversiteit van de trainingen leveren mij telkens nieuwe ervaringen op. Zo ontwikkelt mijn mindfulness beoefening zich steeds verder, ook door mijn rol als trainer.

 • henrice vonck
  Henrice Vonck

  Mindfulnesstrainer

  Henrice Vonck

  Mindfulness is mijn richtingwijzer voor de huidige fase van mijn leven. De combinatie van (zelf)bewustzijn, in het moment aanwezig kunnen zijn en gefocust blijven op de taak, allen bewezen uitkomsten van mindfulness beoefening, helpt mij eindeloos ‘opnieuw te beginnen’ bij wat het leven ook aanbiedt.

  In mijn beoefening en ontwikkeling heb ik diverse paden bewandeld. Ik heb diverese cursussen gevolgd en doe regelmatig vipassana retraites (Goenka, Frits Koster). Ik heb dit altijd gecombineerd met de fysieke beoefening van yoga en chi kung. Bij Nalandabodhi, Rotterdam, volg ik momenteel een tweejarige boeddhistische opleiding en ben ik lid van de sangha. Mijn grote wens om de opgedane ervaring en inzichten met anderen te delen kan ik nu realiseren, na mijn opleiding tot mindfulnesstrainer aan het Centrum voor Mindfulness.

  In mijn werk als coördinator van het Artistieke Onderzoek in de Master of Music van Codarts (Hogeschool voor de Kunsten, Rotterdam), zie ik hoe lastig het is voor musici in opleiding om in balans te blijven. De competitieve leeromgeving leidt vaak tot onzekerheid en stress, wat hen belemmert om creatief te zijn en “to tell the truth about themselves”. Voor hen ontwikkel ik momenteel een mindfulnesstraining, die het onder stress studeren en optreden kan helpen omvormen tot een dynamisch en creatief proces.

  Ooit ben ik opgeleid als pianist aan het Amsterdams Conservatorium, en heb mij daarna gespecialiseerd in Balinese gamelanmuziek. Door mijn onderzoek naar Noord-Balinese gamelanmuziek heb ik langere tijd op Bali gewoond. Ik kom er nog elk jaar terug, inmiddels niet meer als muzikant, maar als organisator van festivals en conferenties.