Voor wie is Mindfulness MBSR?

Heb je last van (werk)stress en word je hierdoor belemmerd in je werk of carrière? Heb je moeite om te gaan met veranderingen en onzekerheid? Vind je het lastig om je aan te passen aan nieuwe situaties? Weet je niet goed hoe je met bepaalde gevoelens moet omgaan? Volg dan een Mindfulness MBSR training bij Centrum voor Mindfulness.

De training vindt plaats op een centrale locatie in Zeist en wordt gegeven door onze gecertificeerde trainer Steeph Custers. Deze training kent geen specifieke vereisten qua vooropleiding en is dus voor iedereen toegankelijk.

Mindfulness MBSR training in Zeist

MBSR of Mindfulness Based Stress Reduction is een wetenschappelijk bewezen effectief programma van acht weken. Het doel is om jouw mentale en fysieke gezondheid te verbeteren door het verminderen van stress, angst, depressie en andere negatieve emoties. Door mindfulness te beoefenen word je je beter bewust van je gedachten en gevoelens. Dit zorgt voor meer emotionele stabiliteit, een verhoogde concentratie en verbeterde relaties.

In essentie is het doel van mindfulness training om de deelnemer te helpen een betere kwaliteit van leven te bereiken door meer bewust te zijn en beter om te gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.

Tijdens deze Mindfulness MBSR training, die 8 weken duurt, maak je kennis met de volgende thema’s:

 • Herken je automatische patronen
 • Onderzoek obstakels voor minder stress
 • Respecteer je grenzen
 • Leer stress herkennen
 • Leer de juiste keuzes te maken
 • Doorzie je (negatieve) gedachten
 • Mindfulness in je dagelijks leven integreren
 • Succesvol toepassen van wat je hebt geleerd

Door Mindfulness MBSR leer je vaardigheden die je goed kunt gebruiken op je werk én in je dagelijks leven:

 • Je herkent stresssignalen eerder en weet beter met stress om te gaan;
 • Je vergroot je aanpassingsvermogen waardoor je beter om kunt gaan met onverwachte situaties;
 • Je kunt gevoelens beter reguleren;
 • Je kunt beter omgaan met onzekerheden.
Steeph, onze trainer in Zeist

 

‘Mindfulness werkt. Ik laat het je graag zien’

Vijf jaar geleden zat ik thuis met een burn-out, een ervaring die mijn leven voorgoed veranderde. Mindfulness training leerde mij om op een geheel nieuwe manier in het leven te staan. Ik besloot verder te studeren en mijn eigen ervaringen te gebruiken om anderen te helpen.

In mijn cursussen werk ik met kleine groepen, variërend van drie tot ongeveer acht personen. Het is mijn doel om een veilige en open omgeving te creëren, waar respect voor elkaar centraal staat. Mijn benadering is persoonlijk en betrokken, diep geworteld in mijn eigen ervaringen – met als doel om een positieve invloed op jouw leven te hebben.

Praktische info over jouw training in Zeist

Mindfulness MBSR bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en 15 minuten. Daarnaast ben je per dag zo’n 30 minuten bezig met oefeningen. De bijeenkomsten vinden altijd plaats op een vaste dag en tijd. De precieze trainingsdagen kun je vinden in onze agenda.

Startdata en tijden

De volgende Mindfulness MBSR training in Zeist start op vrijdagochtend 22 maart en duurt tot vrijdagochtend 10 mei. De ochtenden duren van 9:30 tot 11:45.

Locatie

De training vindt plaats aan de in Zeist.

Groepsgrootte

Onze groepen in Zeist bestaan uit maximaal 8 deelnemers. Op deze manier garanderen we een veilige en intieme sfeer.

Studiemateriaal

Tijdens Mindfulness MBSR maak je gebruik van het Werkboek Mindfulnesstraining van Harrie Kolsteeg, een boek vol praktische tips en inspiratie. Dit boek zit inbegrepen in het cursusgeld, je betaalt hier dus niks extra’s voor. Je krijgt het boek van je trainer tijdens de eerste bijeenkomst.

Wat kost Mindfulness MBSR?

Een Mindfulness MBSR training in Zeist kost €525. Je kunt voor deze training een (gedeeltelijke) vergoeding ontvangen via je zorgverzekeraar. Deze vergoeding kan oplopen tot €350.

Mindfulness MBSR training in Zeist
mei 2024
24
Zeist

Mindfulness MBSR

vrijdagochtenden • 09:45-12:00u

Leer effectief omgaan met stress, verandering en uitdaging in 8 weken

Lesdata: 24 mei, 31 mei, 7 jun, 14 jun, 21 jun, 28 jun, 5 jul, 12 jul
Locatie: Van Reenenweg 165e, Zeist
Investering: 525,-
sep 2024
13
Zeist

Mindfulness MBSR

vrijdagochtenden • 09:45-12:00u

Leer effectief omgaan met stress, verandering en uitdaging in 8 weken

Lesdata: 13 sep, 20 sep, 27 sep, 4 okt, 11 okt, 18 okt, 25 okt, 1 nov
Locatie: Van Reenenweg 165e, Zeist
Investering: 525,-