Voor wie is Mindfulness MBSR?

Heb je last van (werk)stress en word je hierdoor belemmerd in je werk of carrière? Heb je moeite om te gaan met veranderingen en onzekerheid? Vind je het lastig om je aan te passen aan nieuwe situaties? Weet je niet goed hoe je met bepaalde gevoelens moet omgaan? Volg dan een Mindfulness MBSR training bij Centrum voor Mindfulness.

De training wordt gegeven door onze gecertificeerde trainer Ilonka Terlouw. Deze training kent geen specifieke vereisten qua vooropleiding en is dus voor iedereen toegankelijk.

Mindfulness MBSR training in Zaandam

MBSR of Mindfulness Based Stress Reduction is een wetenschappelijk bewezen effectief programma van acht weken. Het doel is om jouw mentale en fysieke gezondheid te verbeteren door het verminderen van stress, angst, depressie en andere negatieve emoties. Door mindfulness te beoefenen word je je beter bewust van je gedachten en gevoelens. Dit zorgt voor meer emotionele stabiliteit, een verhoogde concentratie en verbeterde relaties.

In essentie is het doel van mindfulness training om de deelnemer te helpen een betere kwaliteit van leven te bereiken door meer bewust te zijn en beter om te gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.

Tijdens deze Mindfulness MBSR training, die 8 weken duurt, maak je kennis met de volgende thema’s:

 • Herken je automatische patronen
 • Onderzoek obstakels voor minder stress
 • Respecteer je grenzen
 • Leer stress herkennen
 • Leer de juiste keuzes te maken
 • Doorzie je (negatieve) gedachten
 • Mindfulness in je dagelijks leven integreren
 • Succesvol toepassen van wat je hebt geleerd

Door Mindfulness MBSR leer je vaardigheden die je goed kunt gebruiken op je werk én in je dagelijks leven:

 • Je herkent stresssignalen eerder en weet beter met stress om te gaan;
 • Je vergroot je aanpassingsvermogen waardoor je beter om kunt gaan met onverwachte situaties;
 • Je kunt gevoelens beter reguleren;
 • Je kunt beter omgaan met onzekerheden.
Ilonka, onze trainer in Zaandam

Ilonka Terlouw, mindfulness trainer bij Centrum voor Mindfulness Zaandam

‘Mindfulness leert hoe je kunt leven met open zintuigen’

‘Mindfulness heeft mijn leven in positieve zin veranderd. Deze ervaring deel ik graag met anderen. Door dagelijks te mediteren ervaar ik kalmte die ik nodig heb in de turbulentie van het leven. Door in contact te komen met mijn lichaam, kan ik beter voor mijn gezondheid zorgen.’

‘Door bewust te zijn van hoe ik omga met spanning en verdriet, kon ik overeind blijven in zware tijden die twee van mijn dochters doormaakten. Ik kon een baken zijn voor mijn gezin. Door bewust te zijn van mijn gedachten durf ik te doen wat ik echt wil in het leven, zonder dat negatieve overtuigingen mij in de weg staan. Mindfulness leert mij om te leven met mijn zintuigen open, in het hier en nu en dat geeft veel levens geluk! Ik leef zelf wat ik jou leer, daarom weet ik als geen ander wat het van je vraagt in de hectische tijd en omgeving waarin wij leven.’

Praktische informatie over jouw mindfulness training in Zaandam

Mindfulness MBSR bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Daarnaast ben je per dag zo’n 30 minuten bezig met oefeningen. De bijeenkomsten vinden altijd plaats op een vaste dag en tijd.

Startdata en tijden

Je kunt de actuele startdata en tijden vinden in onze agenda, onderaan deze pagina.

Locatie

De training vindt plaats aan de Nicolaes Maesstraat 2 in Zaandam.

Groepsgrootte

Onze groepen in Zaandam bestaan uit maximaal 8 deelnemers. Op deze manier garanderen we een veilige en intieme sfeer.

Studiemateriaal

Tijdens Mindfulness MBSR maak je gebruik van het Werkboek Mindfulnesstraining van Harrie Kolsteeg, een boek vol praktische tips en inspiratie. Dit boek zit inbegrepen in het cursusgeld, je betaalt hier dus niks extra’s voor. Je krijgt het boek van je trainer tijdens de eerste bijeenkomst.

Wat kost Mindfulness MBSR?

Een Mindfulness MBSR training in Zaandam kost €545. Je kunt voor deze training een (gedeeltelijke) vergoeding ontvangen via je zorgverzekeraar. Deze vergoeding kan oplopen tot €350. Neem hierover contact op met je zorgverzekeraar.

Mindfulness MBSR training in Zaandam
jul 2024
09
Online training

Mindfulness MBSR online

dinsdagavonden • 20:00-22:00u

Leer effectief omgaan met stress, verandering en uitdaging in 8 weken

Lesdata: 9 jul, 16 jul, 23 jul, 30 jul, 6 aug, 13 aug, 20 aug, 27 aug
Online training
Investering: 495,-