De voordelen van mindfulness

Tijdens een mindfulness training leer je hoe je stresssignalen eerder kunt herkennen en hoe je er beter mee kunt omgaan. Ook leer je tijdens de training hoe je anders kunt omgaan met oude gedachtepatronen. Dit zorgt voor een betere concentratie en meer ontspanning. Je gedachten worden rustiger. Je bent je beter bewust van je wensen en kunt je grenzen beter bewaken. Zo helpt mindfulness bij een bewust en intens leven.

Aan de basis van al onze trainingen ligt de wetenschappelijk bewezen methode MBSR. MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction. De naam van deze methode geeft het meest voorname doel van onze trainingen weer: het verminderen van jouw stressgehalte.

Onze trainingen

CVM biedt vier verschillende vormen van mindfulness training aan:

 • Mindfulness MBSR: 8-weekse basistraining met sessies van 2,5 uur, online of op locatie (€495).
 • MBSR Plus: 8-weekse basistraining plus toegang tot 12 ‘MindClasses, online-lessen die verdieping bieden op de eerdere behandelde basisthema’s (€995).
 • MBSR Pro: 8-weekse basistraining plus MasterClass ‘Mindful Werken’, voor een koppeling van Mindfulness en de werkvloer (€995).
 • Mindfulness Premium: geheel verzorgde tweedaagse mindfulness-ervaring, inclusief overnachting op een prachtige locatie (€1000).

  MBSR Plus en MBSR Pro zijn volledig gratis te volgen als je gebruikmaakt van het STAP-budget. Op Mindfulness Premium ontvang je €850 korting met het STAP-budget. Als je je STAP-budget wilt gebruiken, schrijf je dan voor in voor een training.

  Bekijk onze agenda voor een training bij jou in de buurt.

Gratis mindfulness met het STAP-budget

Sinds 2022 kan iedere Nederlander tussen de 18 en 67 jaar oud jaarlijks €1000 STAP-budget aanvragen. Deze subsidie is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Je kunt het STAP-budget inzetten voor onze MBSR Plus, MBSR Pro en Mindfulness Premium trainingen. MBSR Plus en MBSR Pro zijn hierdoor helemaal gratis te volgen; op Mindfulness Premium ontvang je een mooie korting van €850.

Het STAP-budget vraag je tijdens een speciaal aanvraagmoment aan het bij UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op om 10:00. STAP-budget aanvragen gaat als volgt:

1. Schrijf je vóór in voor MBSR Plus, MBSR Pro of Mindfulness Premium;
2. Wij sturen jou een STAP-aanmeldingsbewijs toe. Dit bewijs heb je nodig tijdens de aanvraag;
3. Vraag op om 10:00 STAP-budget aan via https://www.stapuwv.nl/ door in te loggen met je Digi-D;
4. Na goedkeuring kan jij starten met je training!

Goed om te weten: je inschrijving is pas definitief als je STAP-budget wordt goedgekeurd door het UWV. Wil jij een gratis mindfulness training volgen? Bekijk dan de agenda en schrijf je in.

Praktische informatie

Locatie

 • Amstellaan 2
 • 1442 RX Purmerend

Tarieven

 • MBSR €495 (vergoeding via zorgverzekeraar of werkgever mogelijk)
 • MBSR Plus €995 (Gratis met STAP-budget)
 • MBSR Pro €995 (Gratis met STAP-budget)
 • Mindfulness Premium €1000 (€850 korting met STAP-budget) (Alle tarieven zijn inclusief trainingsmateriaal en werkboek)

Contact

Heb je vragen of wil je weten of mindfulness training iets voor je is? Stuur dan een mail naar  of bel met onze Servicedesk via 088-2032660

 

Trainingen in Purmerend
jul 2024
09
Online training

Mindfulness MBSR online

dinsdagavonden • 20:00-22:00u

Leer effectief omgaan met stress, verandering en uitdaging in 8 weken

Lesdata: 9 jul, 16 jul, 23 jul, 30 jul, 6 aug, 13 aug, 20 aug, 27 aug
Online training
Investering: 495,- 445,-
jul 2024
29
Online training

Mindfulness MBSR online

maandagavonden • 20:00-22:00u

Leer effectief omgaan met stress, verandering en uitdaging in 8 weken

Lesdata: 29 jul, 5 aug, 12 aug, 19 aug, 26 aug, 2 sep, 9 sep, 23 sep
Online training
Investering: 495,-

Meer over Mindfulness

Mindfulness ­training is een training met een duidelijk omschreven programma. Ook wel Mindfulness Based Stress Reduction training genoemd, waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft mindfulness met Westerse psychologische inzichten samengebracht in de achtweekse mindfulness­ training, die nu al meer dan 35 jaar bestaat en door veelvuldig wetenschappelijk onderzoek bewezen effectief is gebleken. Onderzoek laat zien dat mindfulness t­raining zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en positieve veranderingen in cognitief en neurobiologisch functioneren. Ook transformeert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert.

Ik wil leren genieten. Dit is de weg ernaartoe. Oscar

In de mindfulness ­training leer je door te doen. Het is een praktische training voor het cultiveren van mindfulness als vaardigheid. Hij bestaat uit acht sessies van 2,5 uur, plus één hele dag. Mindfulness is een echte training: je leert door te doen en je ontwikkelt vaardigheid door herhaling. De training beslaat acht weken: een periode die goed te overzien is en het is bewezen dat een dergelijke oefenperiode lang genoeg is voor blijvende effecten. Tijdens de sessies worden mindfulness ­oefeningen gedaan en er komen op een praktische manier theoretische aspecten aan bod. Thuis oefenen maakt een belangrijk onderdeel van de training uit; het is van belang hiervoor tijdens de training dagelijks een half uur tot veertig minuten te reserveren.