De voordelen van online mindfulness

Tijdens een online mindfulness training leer je hoe je stresssignalen eerder kunt herkennen en hoe je er beter mee kunt omgaan. Ook leer je tijdens de training hoe je anders kunt omgaan met oude gedachtepatronen. Dit zorgt voor een betere concentratie en meer ontspanning. Je gedachten worden rustiger. Je bent je beter bewust van je wensen en kunt je grenzen beter bewaken.

Online mindfulness heeft als groot voordeel dat je de training vanuit huis of andere gewenste locatie kunt volgen. Zo kun je een training volgen op de manier die jij wilt, vanaf de plek die jij wilt. En het scheelt je reistijd en -kosten. Onze trainers hebben veel ervaring met het geven van online mindfulness trainingen en zorgen, ook op afstand, voor een waardevolle beleving.

Aan de basis van al onze online trainingen ligt de wetenschappelijk bewezen methode MBSR. MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction. De naam van deze methode geeft het meest voorname doel van onze trainingen weer: het verminderen van jouw stressgehalte.

Onze online trainingen

CVM biedt twee verschillende vormen van online training aan:

  • Mindfulness MBSR online: 8-weekse online-basistraining met sessies van 2 uur (€495).
  • Compassietraining online: tijdens 8 bijeenkomsten leer je betekenis toe te voegen aan je leven door vriendelijker te zijn voor jezelf en de wereld om je heen (€495).

    Bekijk de startdata om je in te schrijven voor de training die het beste bij jou past.
Praktische informatie

Locatie

De online-trainingen van CVM vinden plaats via Zoom. Mindfulness MBSR Online duurt 2 uur en Compassie training duurt 2 uur. Je wordt tijdens beide trainingen begeleid door een VMBN-gecertificeerde trainer die ruime ervaring heeft met het geven van online lessen.

Tarieven

  • Mindfulness MBSR online €495
  • Compassietraining MBCL online €495

Betaalt je werkgever? Dan rekenen wij een zakelijk tarief van €595 excl. btw.

(Alle tarieven zijn inclusief trainingsmateriaal en werkboek)

Contact

Heb je vragen of wil je weten of (online)-mindfulness training iets voor je is? Stuur dan een mail naar  of bel met onze Servicedesk via 088-2032660

Online Mindfulness trainingen
jul 2024
09
Online training

Mindfulness MBSR online

dinsdagavonden • 20:00-22:00u

Leer effectief omgaan met stress, verandering en uitdaging in 8 weken

Lesdata: 9 jul, 16 jul, 23 jul, 30 jul, 6 aug, 13 aug, 20 aug, 27 aug
Online training
Investering: 495,-
sep 2024
04
english training Online training

Mindfulness MBSR English Online

Wednesday evenings • 19:30-21:30u

Learn to deal effectively with stress, change and challenges in 8 weeks

Training dates: 4 sep, 11 sep, 18 sep, 25 sep, 2 okt, 9 okt, 16 okt, 23 okt
Online training
Price: 495,-

Meer over Mindfulness

Mindfulness ­training is een training met een duidelijk omschreven programma. Ook wel Mindfulness Based Stress Reduction training genoemd, waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft mindfulness met Westerse psychologische inzichten samengebracht in de achtweekse mindfulness­ training, die nu al meer dan 35 jaar bestaat en door veelvuldig wetenschappelijk onderzoek bewezen effectief is gebleken. Onderzoek laat zien dat mindfulness t­raining zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en positieve veranderingen in cognitief en neurobiologisch functioneren. Ook transformeert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert.

Ik wil leren genieten. Dit is de weg ernaartoe. Oscar

In de mindfulness ­training leer je door te doen. Het is een praktische training voor het cultiveren van mindfulness als vaardigheid. Hij bestaat uit acht sessies, plus één hele stiltedag. Mindfulness is een echte training: je leert door te doen en je ontwikkelt vaardigheid door herhaling. De training beslaat acht weken: een periode die goed te overzien is en het is bewezen dat een dergelijke oefenperiode lang genoeg is voor blijvende effecten. Tijdens de sessies worden mindfulness ­oefeningen gedaan en er komen op een praktische manier theoretische aspecten aan bod. Thuis oefenen maakt een belangrijk onderdeel van de training uit; het is van belang hiervoor tijdens de training dagelijks een half uur tot veertig minuten te reserveren.