Veilig in een groep

MIndfulness- en compassietrainingen, en onze opleidingen, zijn groepstrainingen. Deelnemers en studenten ervaren het als verdiepend om in een fysieke setting met elkaar te kunnen leren en oefenen. Dit is inderdaad een belangrijke waarde.

En omdat we jouw gezondheid en veiligheid als deelnemer aan de groep voor zetten, zijn we extra alert tijdens de coronapandemie. Hieronder beschrijven we de geldende maatregelen tijdens onze bijeenkomsten, het CVM-veiligheidsprotocol.

Actuele aanpassingen

Het CVM volgt de maatregelen die de Nederlandse overheid uitvaardigt op advies van het RIVM. We passen ons protocol steeds aan als de overheidsmaatregelen veranderen. Check deze pagina dus regelmatig.

Veiligheidsprotocol

Ons veiligheidsprotocol begint bij de voorbereiding van een groep. Voordat we elkaar in de groep ontmoeten volgen we een serie standaard veiligheidsstappen. Deelnemers ontvangen een mail vooraf met concrete preventiemaatregelen. Kort tevoren en bij binnenkomst doen we een gezondheidscheck met natuurlijk de boodschap om niet te komen bij klachten die op corona lijken. We hebben van ieder de gegevens, mocht contact achteraf nodig zijn.

Voorzorgsmaatregelen

In ons centrum aan de Raadhuisstraat in Amsterdam hebben we maatregelen genomen voor een goede ventilatie, het onderling afstand houden (als het nodig is werken we met kleinere groepen of alleen in grote zalen) en we hebben er desinfectiezuilen staan. Er zijn instructies voor de verkeersruimtes, zoals de lift, en ook is het gebruik van gemeenschappelijke voorzieningen zoals de pantry beperkt. Daar dragen we indien verplicht mondkapjes. 

Als je een keertje niet kunt

Ook kan het soms zijn dat je het een keertje beter vindt om niet te komen in verband met bijvoorbeeld verkoudheidsklachten. Wij ondersteunen deze voorzichtigheid en de trainer/docent zal dan samen met jou zoeken naar een passende oplossing (zoals bij een andere groep inhalen of samen met de trainer individueel de sessie doornemen per beeldverbinding).

De actuele maatregelen

Dit zijn de huidige regels bij het CVM op de Raadhuisstraat in Amsterdam. Lokaal (in jouw stad) kunnen de regels wat afwijken.

  • Mondkapjes zijn weer verplicht op het CVM in de gangen, bij de pantry en op de trappen naar de toiletten. Zodra je van je zitplaats opstaat, zet je mondkapje op.
  • In de lift op de Raadhuisstraat geldt tot nader order de regel dat er één persoon tegelijk de lift kan gebruiken. 
  • Neem goed de basisregels in acht: handen wassen, 1,5 meter afstand, voldoende frisse lucht, blijf thuis bij klachten.
  • Hou duidelijk 1,5 meter afstand. Ga respectvol met elkaar om. In de groep en bij het werke
  • Een coronabewijs is niet nodig om mee te kunnen doen aan de training of opleiding. Wel is goed van je deelnemers te vragen of zij goed willen nagaan of ze gezond zijn voordat ze naar het CVM komen. Wij zorgen dan met elkaar voor een veilige omgeving om te trainen. 

Lokaal 

Het beleid van de Rijksoverheid kan lokaal verschillend worden ingevuld. Voor informatie over lokale omstandigheden kun je bij je gemeente terecht. Voor de algemene regels rondom corona kun je ook kijken op de covidpagina van de beroepsvereniging voor mindfulness­trainers, de VMBN.

Stel gerust een vraag

Het zijn uitdagende tijden, maar op deze manier kunnen we, samen met jou als deelnemer, gelukkig een weg te vinden om mindfulness te blijven oefenen, in de meest veilige condities. Heb je vragen over ons Covid-beleid of twijfel je over deelname aan een cursus bij ons? Neem gerust contact op om een en ander te bespreken. Je kunt onze Administratie mailen via het contactformulier of bellen via (06) 1123 3535.

We heten je graag welkom! 

Informatie: deze pagina is voor het laatst aangepast op 20 november 2021.