Weer in groepen trainen

Sinds 1 juli mogen we weer in groepen bij elkaar komen.
Onze bijeenkomsten stromen langzaam weer vol. Deelnemers en studenten ervaren het als verdiepend om in een fysieke setting met elkaar te kunnen leren en oefenen. Dit is inderdaad een belangrijke waarde. Mindfulness­training is immers een groepsproces.

Veiligheidsprotocol

Ons veiligheidsprotocol begint bij de voorbereiding van een groep. Voordat we elkaar in de groep ontmoeten volgen we een serie standaard veiligheidsstappen. Deelnemers ontvangen een mail vooraf met concrete preventiemaatregelen. Kort tevoren en bij binnenkomst doen we een gezondheidscheck met natuurlijk de boodschap om niet te komen bij klachten die op Covid lijken. We hebben van ieder de gegevens, mocht contact achteraf nodig zijn.

Voorzorgsmaatregelen

In ons centrum aan de Raadhuisstraat in Amsterdam hebben we maatregelen genomen voor een goede ventilatie, het onderling afstand houden (als het nodig is werken we met kleinere groepen of alleen in grote zalen) en we hebben er desinfectiezuilen staan. Er zijn instructies voor de verkeersruimtes, zoals de lift, en ook is het gebruik van gemeenschappelijke voorzieningen zoals de pantry beperkt.

Als je een keertje niet kunt

Ook kan het soms zijn dat je het een keertje beter vindt om niet te komen in verband met bijvoorbeeld verkoudheidsklachten. Wij ondersteunen deze voorzichtigheid en de trainer/docent zal dan samen met jou zoeken naar een passende oplossing (zoals bij een andere groep inhalen of samen met de trainer individueel de sessie doornemen per beeldverbinding).

Alert op nieuwe ontwikkelingen

Als CVM houden we de ontwikkelingen rond Covid voortdurend in de gaten, we kijken telkens wat mogelijk en verbeteren ons beleid. Wanneer nieuwe landelijke of plaatselijke maatregelen overwogen worden, dan integreren we deze zo nodig direct.

Neem gerust contact op bij vragen

Het zijn uitdagende tijden, maar op deze manier kunnen we, samen met jou als deelnemer, gelukkig een weg te vinden om mindfulness te blijven oefenen, in de meest veilige condities. Heb je vragen over ons Covid-beleid of twijfel je over deelname aan een cursus bij ons? Neem gerust contact op om een en ander te bespreken. Je kunt ons Secretariaat mailen via het contactformulier of bellen via 020-320 6711.

We heten je graag welkom!