Samen mediteren - online

We leven nog steeds onder de voortdurende druk van een niemand ontziend virus. Maar als we één ding geleerd hebben, is het hoeveel veerkracht mogelijk is.

Hoeveel steun je dan aan elkaar kunt hebben door samen te mediteren. De sessies van CVM-Online die we afgelopen jaar organiseerden gaven altijd weer moed en daarom gaan we ermee door. De steun van mindfulness en compassie kunnen we ook het komend jaar goed gebruiken. Want ook al is er hoop op verbetering dankzij de vaccins, de ingrijpende effecten van de pandemie zullen nog lang iedere dag voelbaar zijn.

Dat geldt in onze eigen levens, als we ziek zijn geweest, of nog zijn. Of als we een dierbare hebben verloren. Dat geldt in het leven van anderen, die meer dan hard moeten werken in zorg of ziekenhuis. Of die gebukt gaan onder de mentale last van corona. Of aan den lijve de onzekerheid van minder inkomen ondervinden. Of van een ongewisse toekomst.

Maar het zwaarst voelt waarschijnlijk het verlies van de vanzelfsprekendheid van onderling contact. En van de onbevangenheid van elkaar ontmoeten.

Juist hier willen we als CVM het komend jaar inspiratie en steun bieden. Samen mediteren kan dan misschien niet fysiek, maar online kunnen we elkaar daarbij heel goed steunen. Zo kunnen we even loslaten, de aandacht laten ontspannen en contact maken met onszelf. En toch verbinding zoeken met anderen.

Wat is CVM-Online

CVM-Online is een serie LIVE begeleide mindfulnessmeditaties, de ene keer met een korte inleiding, de andere keer met een klein inspiratiemoment of een gedicht. Steeds 20 minuten mediteren. Elke dag, op een vast tijdstip.

Nu en straks

Net als afgelopen jaar bestaat CVM-Online nu, de komende maand, uit een dagelijkse meditatie­sessie, elke avond om 19:30 uur. Die zijn daarna terug te luisteren of te zien op SoundCloud of YouTube.

Straks, vanaf februari gaan we het programma op CVM-Online uitbreiden met andere activiteiten: themasessies, bijvoorbeeld over de zeven houdingskwaliteiten bij het mediteren, of nieuwe aandacht voor ademmeditatie; inspirerende interviews met bekende mindfulness­trainers; blogs en boekbesprekingen. Allemaal in goed toegankelijke vormen op video en podcast, die je ook kunt bekijken of beluisteren op momenten dat het jou het beste uitkomt.

We ontkomen er dan niet aan een bijdrage voor je abonnement op CVM-Online te vragen om de kosten te dekken. Gelukkig gaven jullie in de enquête die we vorig jaar hebben gehouden aan dat heel redelijk te vinden. En we zullen ervoor zorgen dat ook mensen met een laag inkomen toch mee kunnen doen.

Binnenkort volgt meer nieuws. Hou CVM-Online en de aankondigingen daarover dus goed in de gaten.

Hoe het werkt

Dagelijks

Elke dag een CVM-Online meditatie­sessie via Zoom. Als abonnee krijg je een link opgestuurd om mee te doen aan de sessies.

Tijd

Elke dag (7 dagen in de week) van 19.30-20.00 uur.

Hoe doe ik mee?

Heel eenvoudig: geeft je op via onderstaand aanmeldingsformulier. Je krijgt dan een bevestiging van ons en later de deelnamelink. Als je je vorig jaar al had opgegeven hoef je je niet opnieuw op te geven. Dan krijg je automatisch een uitnodiging voor de sessie.

Weekoverzicht

We zijn nog druk aan het inplannen, maar je kunt er zeker van zijn dat er iedere avond een sessie is. Dit is het overzicht van de komende week:

  • zondag 17 januari - Joke Hellemans
  • maandag 18 januari - Kristiaan bij de Vaate.
  • dinsdag 19 januari - Wibo Koole
  • woensdag 20 januari - Nienke Heijbroek
  • donderdag 21 januari - Suzan van der Goes
  • vrijdag 22 januari - Renée Piket
  • zaterdag 23 januari - Patricia Lie-van Dijk
  • zondag 24 januari - Miranda van Schadewijk

Voor wie

Iedereen kan meedoen! Waar je je op het moment ook maar bevindt, met of zonder meditatie-ervaring.

Startdata

Lijst van startdata voor de training Mediteren met CVM-Online