Inhoud van de meditatiedag

Het is een mooie gelegenheid stil te staan bij jezelf en om jezelf te observeren. Daarnaast biedt het een kans om helemaal uit de hectiek van alle dag te stappen en tot rust te komen. Een soort audiëntie bij jezelf :-).
Ineke

Na de training sta je weer op jezelf en zo hoort het ook. Maar dagelijks met aandacht leven, in je eentje de oefeningen bijhouden, is niet altijd gemakkelijk. Het is soms fijn om weer eens aan te sluiten bij een groepje mediterenden. Om samen te zitten, misschien wat te delen en je weer opgenomen te voelen in een groep. Al is het maar voor een dag. Je oefent samen, je draagt de stilte samen. Lopen, zitten, stretchen, eten: alles doe je met onverdeelde aandacht. De ruis van alledag zet je even uit om je onder te dompelen in de stilte, de rust, het dicht bij jezelf zijn, de zijnmodus. Je hoeft even niets, je kunt je overgeven aan het programma.

Goed om bij jezelf te landen, pas op de plaats en dan weer door met het leven. Thea

Je bent natuurlijk ook welkom als je beoefening verfrissing behoeft. Het is prettig om je soms weer even aan de hand te laten nemen en opnieuw de diepte en essentie van pure meditatie te proeven. ‘Hier gaat het beter dan thuis,’ zeggen veel deelnemers – van dat effect kun je profijt trekken door een meditatiedag in je agenda te reserveren.

Programma

Door stilte zo tot jezelf komen, je hart voelen kloppen, het bloed in je oren horen suizen, met zoveel onbekende mensen een enorme verbondenheid voelen, ik ben 'rijk' thuisgekomen. Je hart openen en (weer) geleerd dat de positieve en de negatieve emoties er ogen zijn. Peter

Een meditatiedag is een soort stiltedag, zoals je die kent uit de basistraining. De dag zit vol met mindfulness­oefeningen, sommigen nieuw, de meesten bekend. Aan het begin van de dag is er tijd om de ervaringen met mindfulness en beoefening in je dagelijks leven uit te wisselen - inzichten én obstakels. De rest van de dag verloopt in stilte. Het vertrouwde concept dus.

Iedere meditatiedag wordt begeleid door een ervaren mindfulness­trainer die aan het Centrum voor Mindfulness verbonden is.

Voor wie

Voor iedereen die de mindfulness­training heeft gedaan of vanuit een andere traditie meditatie ervaring heeft.

Startdata

Nieuwe data volgen binnenkort.
Aanmelden kan zodra startdata bekend is.