Wat we doen

Het helpt om thuis weer mijn eigen kussen op te zoeken in de week daarna.

Heb je behoefte om mindful de week uit en het weekend in te stappen? Om de stress van de week achter je te laten? Om je meditatiepraktijk op te frissen of simpelweg weer even te mediteren in een groep? De meditatieavonden van het Centrum voor Mindfulness zijn er voor!

Samen oefenen en uitwisselen

De meditatieavonden zijn er om met regelmaat in een groep te blijven oefenen. Hierbij komt ook de toepassing van mindfulness in het dagelijks leven aan de orde. Het vertrouwde concept dus en zodoende onderhoudend en verdiepend.

Het heeft voor mij een vaste plek gekregen: vrijdagavond de stilte opzoeken. Echt tijd nemen om bij mezelf te komen.

Onder begeleiding

De meditatieavonden worden gegeven door volledig opgeleide mindfulness­trainers. Zo kun je weer eens laten leiden door de klassieke oefeningen of een nieuwe variant hierop ervaren. De trainer bereidt regelmatig een thema voor, dat lichtjes wordt aangestipt. En natuurlijk is de trainer beschikbaar voor vragen, bijvoorbeeld over je beoefening van mindfulness thuis.

Programma

De meditatieavond drijft een wig tussen de drukke werkweek en het weekend. Daarna kan ik echt de ruis van de week achter me laten.

Tijdens de avond worden diverse meditaties aangeboden, waaronder een zitmeditatie. Meestal vormt ook een lichaamsgerichte meditatie (lichaamsverkenning, yoga of loopmeditatie) onderdeel van de avond.

Er is altijd even tijd om – naar behoefte – ervaringen met mindfulness in je dagelijks leven uit te wisselen, de inzichten én de obstakels. En natuurlijk is er volop ruimte voor rust, stilte en contemplatie.

Oefenen met vaste trainers

In principe geeft een trainer een vaste vrijdag- of dinsdagavond in de maand. Zo kun je, als je wilt, voor een vaste avond in de maand bij een vaste trainer terecht.

Nederlandse en Engelse avonden

De vrijdagavonden worden geheel in het Nederlands aangeboden. De dinsdagavonden zijn in het Engels en worden gegeven door een ‘native speaker’, die echter ook Nederlands verstaat. De avonden zijn voor ieder toegankelijk die zich comfortabel voelt met de begeleidingstaal.

Voor wie

Voor iedereen die de mindfulness­training heeft gedaan of die regelmatig mediteert.

Startdata

Lijst van startdata voor de training Meditatieavonden