Voor wie is Mindfulness MBSR?

Heb je last van (werk)stress en word je hierdoor belemmerd? Heb je moeite om te gaan met veranderingen en onzekerheid? Vind je het lastig om je aan te passen aan nieuwe situaties? Weet je niet goed hoe je met bepaalde gevoelens moet omgaan? De training Mindfulness MBSR gaat jou helpen!

De training vindt plaats in Leiden en wordt gegeven door onze gecertificeerde trainer Ingrid Appels. Ervaring is niet nodig. Je bereidheid om te leren en dagelijks thuis te oefenen zijn het voornaamste. 

Mindfulness MBSR training in Leiden

MBSR of Mindfulness Based Stress Reduction is een wetenschappelijk bewezen effectief programma van acht weken. Het doel is om jouw mentale en fysieke gezondheid te verbeteren door het verminderen van stress, angst, depressie en andere negatieve emoties.

Door mindfulness te beoefenen word je je beter bewust van je gedachten en gevoelens. Dit zorgt voor meer emotionele stabiliteit, een verhoogde concentratie en verbeterde relaties.

In essentie is het doel van Mindfulness MBSR training om jou een betere kwaliteit van leven te geven en je beter om te laten gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.

Tijdens deze Mindfulness MBSR training, die 8 weken duurt, maak je kennis met de volgende thema’s:

 • Aandacht leren brengen in het hier en nu
 • Zelfcompassie, van hoofd naar hart
 • (Her)vinden van rust, vanuit verbinding
 • Inzicht in je omgang met grenzen
 • Inzicht in je automatische patronen en hoe deze los te laten
 • Ruimte om bewuster keuzes te maken
 • Inzicht in stress en handgrepen om dit te hanteren
 • Integreren van mindfulness in je dagelijks leven
 • Succesvol toepassen van wat je hebt geleerd

Door Mindfulness MBSR leer je vaardigheden die je goed kunt gebruiken op je werk én in je dagelijks leven:

 • Je herkent stresssignalen eerder en weet beter met stress om te gaan;
 • Je weet hoe je terug kunt gaan naar rust, ook in onverwachte situaties;
 • Je kunt gedachten en gevoelens beter reguleren;
 • Je kunt beter omgaan met onzekerheden.
Ingrid, onze trainer in Leiden

Portretfoto van Ingrid Appels, mindfulnes trainer bij het CVM Leiden

‘Mindfulness geeft je een leven lang rijkdom’

Welkom! Mijn naam is Ingrid Appels. Ik ben trainer Mindfulness & Stressreductie (MBSR) sinds 2017. Altijd ben ik weer geraakt hoe de deelnemers in acht weken tijd een prachtige ontwikkeling maken naar het (her)vinden van hun eigen kracht, vanuit rust en verbinding.

Mijn boeddhistische achtergrond valt heel mooi samen met de wijsheid van de mindfulness training. Zo krijg je niet alleen een bewezen stappenplan met praktische handgrepen. Het geeft je ook rijke inzichten in jouw potenties en belemmeringen, waar je je hele leven plezier van zult hebben. 

Praktische informatie over jouw mindfulness training in Leiden

Mindfulness MBSR bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en 30 minuten. Daarnaast ben je per dag zo’n 30 minuten bezig met oefeningen. 

In de mindfulness­ training leer je door te doen. Het is een praktische training voor het cultiveren van mindfulness als vaardigheid, je leert door te doen en je ontwikkelt vaardigheid door herhaling. Thuis oefenen maakt een belangrijk onderdeel van de training uit en is dan ook het meest bewezen effectief als je tijdens de training dagelijks oefent.

Mindfulness MBSR bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en 30 minuten. Daarnaast ben je per dag een klein uur bezig met oefeningen. De precieze trainingsdagen kun je vinden in onze agenda. 

Startdata en tijden

De volgende Mindfulness MBSR training in Leiden start op 15 mei en duurt tot 3 juli. De ochtenden zijn van 9.30 tot 12 uur.

Locatie

De training vindt plaats in Studio OM, aan de Herengracht 18 in Leiden.

Groepsgrootte

Onze groepen in Leiden bestaan uit maximaal 10 deelnemers. Zo krijg je goede, persoonlijke aandacht. En je kunt veel van elkaar leren.

Studiemateriaal

Je krijgt een mooie werkmap waarin je alles rustig kunt teruglezen. Daarnaast krijg je talloze geleide meditaties en oefeningen, waar je thuis mee kunt oefenen. Dit zit allemaal bij de prijs inbegrepen. 

Wat kost Mindfulness MBSR?

Een Mindfulness MBSR training in Leiden kost €395. Je kunt voor deze training een (gedeeltelijke) vergoeding ontvangen via je zorgverzekeraar. Deze vergoeding kan oplopen tot €350.

Mindfulness MBSR training in Leiden