Inhoud van de training

 • Mindful in contact met anderen

  Femke Kok over de training Inter­persoonlijke Mindfulness: “Ik vind het echt fantastisch om deelnemers te laten ontdekken en ervaren hoe echte verbondenheid voelt in contact. We willen allemaal graag connectie voelen, gezien en begrepen worden door anderen…

  Lees verder over Mindful in contact met anderenLees verder

Zowel de ander als ook jezelf de ruimte gunnen. Minder snel reageren en tijd durven nemen, kijken wat zich aandient. Heel prettig!

De Inter­persoonlijke Mindfulness Training is een vervolgtraining na de mindfulnesstraining, gebaseerd op de Insight dialogue-methode van Gregory Kramer. We bieden het officiële 8-weekse programma, ontwikkeld door the Metta foundation (Phylis Hicks, Florene Meleo Meyer en Gregory Kramer.)

Met behulp van de training kunnen we aandacht cultiveren juist in de dynamische momenten van interpersoonlijk contact. Juist menselijke relaties bieden een prachtige mogelijkheid om mindfulness verder te ontwikkelen en te verdiepen. Het intermenselijk contact wordt een startpunt om mindfulness te integreren op de plek waar jij bent, om in het contact met de ander op te merken wat er gebeurt op fysiek en mentaal niveau en daar op een passende manier uiting aan te geven. Het programma bemoedigt en traint deelnemers om met mindfulness dieper contact aan te gaan met een ander persoon. Er wordt geoefend met mindful spreken en mindful luisteren. We oefenen specifiek hoe we sociale automatische patronen kunnen loslaten en meer vanuit authenticiteit/de Zijnmodus in contact kunnen treden.

Programma

Ik heb me gerealiseerd dat met aandacht communiceren echt een mindfulness oefening is.

In de training verkennen we verschillende centrale menselijke thema’s en onderwerpen. Met de methode van Insight dialogue, blijk je snel bij je authentieke waarheid en wijsheid te kunnen komen. Daarnaast wordt een moeitelozer contact en verbondenheid met de ander mogelijk. Om tijdens de 8-weekse training ook in het dagelijks leven te oefenen met mindfulness in interpersoonlijke relaties zullen er suggesties voor thuisbeoefening gegeven worden. Deze training is een verrijking en verdieping voor iedereen die zich op een dieper niveau wil trainen in mindfulness en mindfulness ook wil integreren in zijn of haar relaties met anderen.

Onderwerpen in de training

Aan bod komen:

 • Aandachtig communiceren en contact maken
 • Met mildheid (niet-oordelende aandacht) leren kennen van niet-werkende patronen in contact
 • Levensthema's die voor jou belangrijk zijn verdiepen middels aandachtige contemplatie
 • Verdieping van meditatievaardigheden

Voor wie

Deze training is voor iedereen die eerder een achtweekse mindfulnesstraining heeft gedaan.

Ik ben me meer bewust geworden dat ik zelf eigenlijk degene ben die ruimte voor mezelf en de ander kan creëren.

Startdata

 • mrt
  20
  Sessiedata:
  20 en 27 mrt; 3, 10, 17 en 24 apr; 1 en 8 mei.
  Oefendag:
  28 april
 • sept
  18
  Sessiedata:
  18 en 25 sept; 2, 9, 16, 23 en 30 okt; 6 nov.
  Oefendag:
  20 oktober