Mindfulness training in Hilversum

Mindfulness is een aandachts-training. Je leert om anders met de dingen om te gaan en bewustere keuzes te maken in je leven. Je gaat patronen herkennen en erkennen, die vaak niet helpend zijn maar meer een automatisme zijn geworden.

Door het beoefenen van mindfulness leer je om je bewust te worden van je eigen gedachten en emoties en ga je beter zien hoe deze van invloed zijn op je leven. Je wordt je meer bewust van hoe je reageert op situaties en omstandigheden in je leven

Doordat je je bewust wordt van deze zaken geef je jezelf daardoor een keuze om anders te reageren of anders met dingen om te gaan. Tijdens de mindfulness training krijg je praktische handvatten aangereikt om hiermee aan de slag te gaan.

Een mindfulness training brengt jou de volgende positieve effecten:

  • Emotioneel beter in balans
  • Minder stress
  • Betere focus / concentratie
  • Minder piekeren
  • Betere slaapkwaliteit
  • Een meer ontspannen lichaam
  • Meer vanuit kalmte en evenwicht reageren op situaties
  • Een beter inzicht in je automatische patronen

Voor wie is deze Mindfulness training?

Ik richt me met mijn trainingen op (jong) volwassenen. Mensen die eigenlijk best happy zijn, maar toch af en toe tegen dingen aanlopen bij zichzelf die ze zouden willen veranderen. Je vindt het bijvoorbeeld lastig om de balans tussen werk en privé te behouden, je voelt je snel gestrest of je hebt het gevoel dat het leven een beetje langs je heengaat, alsof je het niet bewust beleeft.

De aanpak van mindfulness is voor iedereen gelijk; het is een innerlijke reis naar een meer bewust leven. Mensen nemen uit een training mee wat op dat moment past in hun leven en dat kan voor iedereen anders zijn.

Harrie, onze trainer in Hilversum

Portretfoto van Harrie Kolsteeg

‘Elke dag mindful leven’

Harrie is VMBN geregistreerd mindfulnesstrainer en gezondheidspsycholoog. Hij geeft sinds 2007 mindfulness trainingen aan zowel particulieren als in organisaties. Harrie streeft ernaar om elke dag mindful te leven en geniet ervan de ‘mindfulle mindset’ over te dragen op de deelnemers in zijn trainingen. Harrie is de auteur van de ‘bestseller’ Mindfulnesstraining Werkboek die je ontvangt bij deelname aan een training. Hij woont in Hilversum en geeft de training op dit moment in zijn woonplaats en in Hilversum.

Praktische info over jouw training in Hilversum

Onze mindfulness training in Hilversum bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. De bijeenkomsten vinden altijd plaats op een vaste dag en tijd. De precieze trainingsdagen kun je vinden in onze agenda.

Voorafgaand aan de training voert Harrie eerst een telefonische intake met je uit. Tijdens dit gesprek leren jullie elkaar kennen en bekijken jullie wat mindfulness jou zou kunnen brengen.

Startdata en tijden

Je kunt de actuele startdata en tijden vinden in onze agenda, onderaan deze pagina.

Locatie

De training vindt plaats in Hilversum. Harrie deelt het adres met je na de inschrijving.

Groepsgrootte

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 12 deelnemers. Door de groepen klein te houden, garanderen we een veilige en intieme sfeer.

Studiemateriaal

Na elke sessie ontvang je een werkboek en geluidsbestanden waarmee je thuis kan oefenen, je zal ongeveer 30 minuten per dag kwijt zijn aan het oefenen.

Wat kost deze mindfulness training?

Onze mindfulness training in Hilversum kost €495.

Diverse zorgverzekeraars vergoeden in aanvullende pakketten de 8-weekse mindfulness-training gedeeltelijk. Deze vergoeding kan oplopen tot €350.

Kijk op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness of de 8-weekse mindfulness-training wordt vergoed binnen jouw aanvullende verzekering en onder welke voorwaarden. Twijfel je? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Mindfulness training in Hilversum
jun 2024
12
Hilversum

Mindfulness MBSR

woensdagavonden • 19:00-21:30u

Leer effectief omgaan met stress, verandering en uitdaging in 8 weken

Lesdata: 12 jun, 19 jun, 26 jun, 3 jul, 10 jul, 17 jul, 24 jul, 31 jul
Locatie: s Gravelandseweg 65, Hilversum
Investering: 495,-