De voordelen van mindfulness

Tijdens een mindfulness training leer je hoe je stresssignalen eerder kunt herkennen en hoe je er beter mee kunt omgaan. Ook leer je tijdens de training hoe je anders kunt omgaan met oude gedachtepatronen. Dit zorgt voor een betere concentratie en meer ontspanning. Je gedachten worden rustiger. Je bent je beter bewust van je wensen en kunt je grenzen beter bewaken. Zo helpt mindfulness bij een bewust en intens leven.

Aan de basis van al onze trainingen ligt de wetenschappelijk bewezen methode MBSR. MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction. De naam van deze methode geeft het meest voorname doel van onze trainingen weer: het verminderen van jouw stressgehalte.

Onze trainingen

CVM biedt zeven verschillende vormen van mindfulness training aan:

 • Mindfulness MBSR: 8-weekse basistraining met sessies van 2,5 uur, online of op locatie (€545).
 • Mindfulness MBSR English: 8-weekse Engelse variant van de MBSR (€850).
 • MBSR Plus: 8-weekse basistraining plus toegang tot 6 ‘MindClasses, online-lessen die verdieping bieden op de eerdere behandelde basisthema’s (€995).
 • MBSR Pro: 8-weekse basistraining plus MasterClass ‘Mindful Werken’, voor een koppeling van Mindfulness en de werkvloer (€995).
 • Mindfulness SummerSchool: een doortastend programma van 5 opeenvolgende ochtenden waarin je de kunst van mindfulness beoefent, gebaseerd op de principes van MBSR (€995).
 • Compassie en coaching: tijdens 8 bijeenkomsten en 4 aanvullende coachingsgesprekken leer je betekenis toe te voegen aan je leven door vriendelijker te zijn voor jezelf en de wereld om je heen (€995).
 • Compassietraining: tijdens 8 bijeenkomsten leer je betekenis toe te voegen aan je leven door vriendelijker te zijn voor jezelf en de wereld om je heen (€495).

  De trainingen zijn volledig gratis te volgen als je gebruikmaakt van het STAP-budget. Als je je STAP-budget wilt gebruiken, schrijf je dan voor in voor een training.

  Bekijk de startdata voor een training bij jou in de buurt.

Gratis mindfulness met het STAP-budget

Sinds 2022 kan iedere Nederlander tussen de 18 en 67 jaar oud jaarlijks €1000 STAP-budget aanvragen. Deze subsidie is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Je kunt het STAP-budget inzetten voor onze trainingen. De trainingen zijn hierdoor helemaal gratis te volgen.

Het STAP-budget vraag je tijdens een speciaal aanvraagmoment aan het bij UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op om 10:00. STAP-budget aanvragen gaat als volgt:

1. Schrijf je vóór in voor een van onze trainingen;
2. Wij sturen jou een STAP-aanmeldingsbewijs toe. Dit bewijs heb je nodig tijdens de aanvraag;
3. Vraag op om 10:00 STAP-budget aan via https://www.stapuwv.nl/ door in te loggen met je Digi-D;
4. Na goedkeuring kan jij starten met je training!

Goed om te weten: je inschrijving is pas definitief als je STAP-budget wordt goedgekeurd door het UWV. Wil jij een gratis mindfulness training volgen? Bekijk dan de agenda en schrijf je in.

Praktische informatie

Locatie

 • Hagestraat 5
 • 2011 CT Haarlem

Tarieven

 • MBSR €545 (Gratis met STAP-budget)
 • MBSR English €850 (Gratis met STAP-budget)
 • MBSR Plus €995 (Gratis met STAP-budget)
 • MBSR Pro €995 (Gratis met STAP-budget)
 • Mindfulness SummerSchool €995 (Gratis met STAP-budget)
 • Compassietraining €495 (Gratis met STAP-budget)
 • Compassie en coaching €995 (Gratis met STAP-budget)

(Alle tarieven zijn inclusief trainingsmateriaal en werkboek)

Contact

Heb je vragen of wil je weten of mindfulness training iets voor je is? Stuur dan een mail naar  of bel met onze Servicedesk via 088-2032660

Trainingen in Haarlem
jul 2024
09
Online training

Mindfulness MBSR online

dinsdagavonden • 20:00-22:00u

Leer effectief omgaan met stress, verandering en uitdaging in 8 weken

Lesdata: 9 jul, 16 jul, 23 jul, 30 jul, 6 aug, 13 aug, 20 aug, 27 aug
Online training
Investering: 495,- 445,-
jul 2024
29
Online training

Mindfulness MBSR online

maandagavonden • 20:00-22:00u

Leer effectief omgaan met stress, verandering en uitdaging in 8 weken

Lesdata: 29 jul, 5 aug, 12 aug, 19 aug, 26 aug, 2 sep, 9 sep, 23 sep
Online training
Investering: 495,-
okt 2024
07
Online training

Compassietraining online

maandagavonden • 19:15-21:15u

Lesdata: 7 okt, 21 okt, 4 nov, 18 nov, 2 dec, 16 dec, 30 dec, 13 jan
Online training
Investering: 495,-
okt 2024
30
Online training

Compassietraining online

woensdagavonden • 19:15-21:15u

Lesdata: 30 okt, 13 nov, 27 nov, 11 dec, 8 jan, 22 jan, 5 feb, 19 feb
Online training
Investering: 495,-

Meer over Mindfulness

Mindfulness ­training is een training met een duidelijk omschreven programma. Ook wel Mindfulness Based Stress Reduction training genoemd, waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft mindfulness met Westerse psychologische inzichten samengebracht in de achtweekse mindfulness­ training, die nu al meer dan 35 jaar bestaat en door veelvuldig wetenschappelijk onderzoek bewezen effectief is gebleken. Onderzoek laat zien dat mindfulness t­raining zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en positieve veranderingen in cognitief en neurobiologisch functioneren. Ook transformeert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert.

Ik wil leren genieten. Dit is de weg ernaartoe. Oscar

In de mindfulness ­training leer je door te doen. Het is een praktische training voor het cultiveren van mindfulness als vaardigheid. Hij bestaat uit acht sessies van 2,5 uur, plus één hele dag. Mindfulness is een echte training: je leert door te doen en je ontwikkelt vaardigheid door herhaling. De training beslaat acht weken: een periode die goed te overzien is en het is bewezen dat een dergelijke oefenperiode lang genoeg is voor blijvende effecten. Tijdens de sessies worden mindfulness ­oefeningen gedaan en er komen op een praktische manier theoretische aspecten aan bod. Thuis oefenen maakt een belangrijk onderdeel van de training uit; het is van belang hiervoor tijdens de training dagelijks een half uur tot veertig minuten te reserveren.