Envelope Facebook Globe Logo Groove info circle Instagram Logo iTunes LinkedIn Mail Vergrootglas Logo Spotify times Twitter WhatsApp Logo Youtube

Inhoud

Iedereen krijgt te maken met het stokken van de communicatie. Vrijwel iedere dag zijn er meer of minder pijnlijke momenten waar de verbinding tussen ons en iemand anders verbroken wordt. Vaak vinden we dat een vervelende ervaring, kleine momenten van ongerustheid of angst als iemand aan de telefoon ons niet goed begrijpt, of als een geliefde ophoudt te luisteren, of een collega ons veroordeelt. Op zulke momenten schieten we vaak in de gewoonte van stevige zelfkritiek. Dat is op zich al pijnlijk genoeg, maar het kan ons doen vastlopen in patronen van ons afsluiten voor onszelf en anderen.

Mindful aanwezig zijn op zulke momenten is een uitdaging, maar het kan ook heel transformerend werken. Met het materiaal dat door Susan Gillis Chapman is ontwikkeld in haar boek The Five Keys to Mindful Communication, kunnen we leren de gewoontes van ons afsluiten om te keren en weer vriendelijkheid en inzicht leren brengen voor onszelf en anderen. Door de technieken van mindful zelfzorg, herontdekken we onze aangeboren waardigheid, realiteitszin, warmte en intelligentie.

Program

In deze workshop onderzoeken we door het inleidingen, unieke modellen, meditaties en vriendelijke oefeningen deze spannende momenten en hoe we weer contact kunnen maken met onszelf en anderen. Er wordt ook ingegaan op hoe te handelen als er geen communicatie mogelijk is, en hoe we sterkere verbindingen kunnen aangaan met mindfulness als onze gids.

Een volle dag mindful communiceren beoefen met een gevarieerd programma. Van 10:00 tot 17:30 uur. Geleid door Greff Heffron, die voortbouwt op het werk van Susan Gillis Chapman.

Maak je geen zorgen over de lunch: daar zorgen wij voor!

For whom

Voor iedereen met enige mindfulness meditatie-ervaring.