Voor wie is Mindfulness MBSR?

Heb je last van (werk)stress en word je hierdoor belemmerd in je werk of carrière? Heb je moeite om te gaan met veranderingen en onzekerheid? Vind je het lastig om je aan te passen aan nieuwe situaties? Weet je niet goed hoe je met bepaalde gevoelens moet omgaan? Volg dan een Mindfulness MBSR training bij Centrum voor Mindfulness.

Onze training vindt plaats in Hoeven, op 10 minuten rijden van Breda, en wordt gegeven door onze gecertificeerde trainer Ella Witzier-Latovic. Deze training kent geen specifieke vereisten qua vooropleiding en is dus voor iedereen toegankelijk.

Mindfulness MBSR training in Breda

MBSR of Mindfulness Based Stress Reduction is een wetenschappelijk bewezen effectief programma van acht weken. Het doel is om jouw mentale en fysieke gezondheid te verbeteren door het verminderen van stress, angst, depressie en andere negatieve emoties. Door mindfulness te beoefenen word je je beter bewust van je gedachten en gevoelens. Dit zorgt voor meer emotionele stabiliteit, een verhoogde concentratie en verbeterde relaties.

In essentie is het doel van mindfulness training om de deelnemer te helpen een betere kwaliteit van leven te bereiken door meer bewust te zijn en beter om te gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.

Tijdens deze Mindfulness MBSR training, die 8 weken duurt, maak je kennis met de volgende thema’s:

 • Herken je automatische patronen
 • Onderzoek obstakels voor minder stress
 • Respecteer je grenzen
 • Leer stress herkennen
 • Leer de juiste keuzes te maken
 • Doorzie je (negatieve) gedachten
 • Mindfulness in je dagelijks leven integreren
 • Succesvol toepassen van wat je hebt geleerd

Door Mindfulness MBSR leer je vaardigheden die je goed kunt gebruiken op je werk én in je dagelijks leven:

 • Je herkent stresssignalen eerder en weet beter met stress om te gaan;
 • Je vergroot je aanpassingsvermogen waardoor je beter om kunt gaan met onverwachte situaties;
 • Je kunt gevoelens beter reguleren;
 • Je kunt beter omgaan met onzekerheden.
Ella, onze trainer in Breda

Portretfoto van Ella Witzier, mindfulness trainer bij het CVM Breda

‘Mindfulness is geen quick fix, maar een bewuste keuze. Het bracht balans in mijn leven’

‘De 8-weekse mindfulness training is een ontdekkingsreis naar jezelf. In het nu. En ik begeleid je graag daarbij. Zodat je eindelijk ervaart hoe het is om weer aan jezelf toe te komen. Midden in de hectiek van de dag. Doordat de training in een kleine groep wordt gegeven, is er altijd veel aandacht voor jou en jouw proces. 

In de eerste plaats ben ik een ervaringsdeskundige. Mindfulness heeft ook mijn leven in balans gebracht. En dat op het moment dat balans juist heel ver te zoeken was. Het was geen quick fix, maar een bewuste keuze. En dat is het nog steeds. Dit heeft me zo enthousiast gemaakt, dat ik vastbesloten was om ook mindfulness trainer te worden. Al jaren train ik groepen en individuen op mindfulness gebied met veel plezier. Ook jij bent van harte welkom!’

Praktische informatie over jouw mindfulness training in Breda

Mindfulness MBSR bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en 30 minuten. Daarnaast ben je per dag zo’n 45 minuten bezig met oefeningen. De bijeenkomsten vinden altijd plaats op een vaste dag en tijd. De precieze trainingsdagen kun je vinden in onze agenda.

Startdata en tijden

De volgende Mindfulness MBSR training in Hoeven (vlakbij Breda) start op dinsdagavond 14 mei en duurt tot 2 juli. De avonden duren van 19:00 tot 21:30 uur.

Locatie

De training vindt plaats in Hoeven (vlakbij Breda) aan de Sleutelbloem 7. De locatie is gemakkelijk te bereiken voor inwoners van Breda. Via de A58 richting St. Willibrord is het zo’n 10 minuten rijden vanuit het centrum van Breda.

Groepsgrootte

Onze groepen in Hoeven (vlakbij Breda) bestaan uit maximaal 7 deelnemers. Op deze manier garanderen we een veilige en intieme sfeer en is er veel persoonlijke aandacht voor alle deelnemers.

Studiemateriaal

Tijdens Mindfulness MBSR maak je gebruik van een werkboek vol praktische tips en inspiratie. Dit boek zit inbegrepen in het cursusgeld, je betaalt hier dus niks extra’s voor. Je krijgt het boek van Ella tijdens de eerste bijeenkomst.

Wat kost Mindfulness MBSR?

De Mindfulness MBSR training in Hoeven kost €450. Je kunt voor deze training een (gedeeltelijke) vergoeding ontvangen via je zorgverzekeraar. Deze vergoeding kan oplopen tot €350. Met de maximale vergoeding betaal je een eigen bijdrage van €100.

Mindfulness MBSR training in Breda