Mindfulness training in Almere

Mindfulness is een aandachts-training. Je leert om anders met de dingen om te gaan en bewustere keuzes te maken in je leven. Je gaat patronen herkennen en erkennen, die vaak niet helpend zijn maar meer een automatisme zijn geworden.

Door het beoefenen van mindfulness leer je om je bewust te worden van je eigen gedachten en emoties en ga je beter zien hoe deze van invloed zijn op je leven. Je wordt je meer bewust van hoe je reageert op situaties en omstandigheden in je leven

Doordat je je bewust wordt van deze zaken geef je jezelf daardoor een keuze om anders te reageren of anders met dingen om te gaan. Tijdens de mindfulness training krijg je praktische handvatten aangereikt om hiermee aan de slag te gaan.

Een mindfulness training brengt jou de volgende positieve effecten:

  • Emotioneel beter in balans
  • Minder stress
  • Betere focus / concentratie
  • Minder piekeren
  • Betere slaapkwaliteit
  • Een meer ontspannen lichaam
  • Meer vanuit kalmte en evenwicht reageren op situaties
  • Een beter inzicht in je automatische patronen

Voor wie is deze Mindfulness training?

Ik richt me met mijn trainingen op (jong) volwassenen. Mensen die eigenlijk best happy zijn, maar toch af en toe tegen dingen aanlopen bij zichzelf die ze zouden willen veranderen. Je vindt het bijvoorbeeld lastig om de balans tussen werk en privé te behouden, je voelt je snel gestrest of je hebt het gevoel dat het leven een beetje langs je heengaat, alsof je het niet bewust beleeft.

De aanpak van mindfulness is voor iedereen gelijk; het is een innerlijke reis naar een meer bewust leven. Mensen nemen uit een training mee wat op dat moment past in hun leven en dat kan voor iedereen anders zijn.

Maartje, onze trainer in Almere

Maartje Keller, mindfulness trainer van CVM in Almere

‘Ik ben Maartje Keller. Al jaren ben ik geïnteresseerd in gezondheid van lichaam en geest en de diverse manieren om dat te bereiken. Zo ben ik een aantal jaar geleden in aanraking gekomen met mindfulness.

Voor mij was het echt een openbaring om op zo’n manier naar mezelf te leren kijken, naar mijn vastgeroeste patronen maar ook mijn wensen en verlangens in het leven ging ik nader onderzoeken. Ik werd me zeer bewust van hoe bepaalde gedragingen en maniertjes zijn ontstaan en waarom. En ik realiseerde me dat je altijd een keuze hebt om dingen te veranderen. Ik help je heel graag bij deze verandering.’

 

Praktische info over jouw training in Almere

Onze mindfulness training in Almere bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. De bijeenkomsten vinden altijd plaats op een vaste dag en tijd. De precieze trainingsdagen kun je vinden in onze agenda.

Voorafgaand aan de training voert Maartje eerst een telefonische intake met je uit. Tijdens dit gesprek leren jullie elkaar kennen en bekijken jullie wat mindfulness jou zou kunnen brengen.

Startdata en tijden

De volgende Mindfulness MBSR training in Almere start op dinsdagavond 16 april en duurt tot dinsdagavond 11 juni. De avonden duren van 19:00 tot 21:00.

Ook start er een training op zaterdagochtend 18 mei. Deze training duurt tot zaterdagochtend 6 juli. De ochtenden duren van 10:30 tot 12:30.

Locatie

De training vindt plaats in Almere. Maartje deelt het adres met je na de inschrijving.

Groepsgrootte

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers. Door de groepen klein te houden, garanderen we een veilige en intieme sfeer.

Studiemateriaal

Na elke sessie ontvang je een werkboek en geluidsbestanden waarmee je thuis kan oefenen, je zal ongeveer 30 minuten per dag kwijt zijn aan het oefenen.

Wat kost deze mindfulness training?

Onze mindfulness training in Almere kost €495.

Maartje Keller is een gecertificeerd mindfulness trainer en aangesloten bij de Vereniging voor Mindfulness VVM. Diverse zorgverzekeraars vergoeden in aanvullende pakketten de 8-weekse mindfulness-training gedeeltelijk. Deze vergoeding kan oplopen tot €350.

Kijk op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness of de 8-weekse mindfulness-training wordt vergoed binnen jouw aanvullende verzekering en onder welke voorwaarden. Twijfel je? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Mindfulness training in Almere
apr 2024
16
Almere

Mindfulness MBSR

dinsdagavonden • 19:00-21:00u

Leer effectief omgaan met stress, verandering en uitdaging in 8 weken

Lesdata: 16 apr, 23 apr, 7 mei, 14 mei, 21 mei, 28 mei, 4 jun, 11 jun
Locatie: Musicalstraat 26, Almere
Investering: 495,-
mei 2024
18
Almere

Mindfulness MBSR

zaterdagochtenden • 10:30-12:30u

Leer effectief omgaan met stress, verandering en uitdaging in 8 weken

Lesdata: 18 mei, 25 mei, 1 jun, 8 jun, 15 jun, 22 jun, 29 jun, 6 jul
Locatie: Musicalstraat 26, Almere
Investering: 495,-