Waarom een workshop mindfulness?

Het langdurig blootstaan aan stress is niet bevorderlijk voor je gezondheid. Het is niet verstandig om deze signalen en spanning niet te lang te negeren. Hoe en op welke manier? We leren je beter leren omgaan met stress. Een workshop van Centrum voor Mindfulness biedt een passende mix tussen leren ontspannen, omgaan met stress en het opdoen van nieuwe inzichten. Je leert gefundeerde technieken en praktische oefeningen aan die je meteen kunt toepassen in de praktijk.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Bewustwording en herkennen van stressfactoren;
 • Kennismaking met mindfulness en aandacht ontwikkelen;
 • Leren ontspannen en ontstressen;
 • Praktische tips, technieken en diverse oefeningen voor op het werk.

Doelen:

 • Inzicht verkrijgen in hoe ontspanning leidt tot meer productiviteit;
 • Ontwikkelen van de juiste aandacht en vaardigheden om te voelen hoe het met je is en wat je nodig hebt;
 • Vanuit eigen ervaringen geïnspireerd worden om zelf bewuste pauzemomenten te creëren op je werkdag;
 • Leren omgaan met stressvolle situaties en hoge werkdruk.

Hogere concentratie en productie

Een workshop mindfulness verbindt en stimuleert de algehele efficiëntie in het bedrijfsleven. Al onze trainers zijn professionals die zich kunnen identificeren met kernwaarden als: betekenis geven, in verbinding staan, kwetsbaar opstellen, compassievol handelen en duurzaam ontwikkelen. Door beter met uitdagingen, stressvolle situaties en teleurstellingen om te gaan haal je letterlijk meer uit de werkvloer. Het geheim zit dan ook in het beter ‘los kunnen laten’ en vergroot acceptatievermogen. Bovendien komt mindfulness als eerste op als het gaat om timemanagement. Meer dan genoeg redenen om even lekker een middagje mindful te teambuilden.

Training

Centrum voor Mindfulness is de grootste aanbieder van mindfulness en ACT coaching in Nederland. Met onze trainingen en workshop stressmanagement verzorgen wij stress management en stressreductie voor bedrijven en organisaties. Wij richten ons op het versterken van persoonlijke veerkracht, zodanig dat de deelnemers op een stressbestendige, flexibele en creatieve manier om leren gaan met (werk-)druk, verantwoordelijkheden en verandering. Inmiddels hebben ruim 20.000 mensen een coachtraject, training of workshop bij ons gevolgd. Met meer dan 30 trainers en een eigen Post-HBO academie hebben wij ruime kennis en ervaring op het gebied van coachen en trainen in ACT psychologie en mindfulness.

Interesse?

Over het algemeen verzorgen wij workshops, cursussen, coaching en trainingen bij bedrijven en organisaties op kantoor. Uiteraard kunnen wij ook in een (externe) locatie voorzien en als het droog is – en dat is het vaker dan je beseft! – gaan we waar mogelijk ook de natuur in. Want groen doet goed. Onze ervaring is dat voor deze workshop vaak gekozen wordt uit de volgende 3 momenten van de werkdag:

 • Aan het begin van de werkdag, bijvoorbeeld vroeg van 07.30 uur tot 09.30 uur
 • Als lunchbreak, bijvoorbeeld van 11.30 uur tot 13.30 uur
 • Om de werkdag mee af te sluiten, bijvoorbeeld van 15.00 uur tot 17.00 uur

Binnen of buiten kantoortijden, op werkdagen of daarbuiten, alle mogelijkheden zijn bespreekbaar.

"*" geeft vereiste velden aan