Inhoud van de training

Veerkracht, vitaliteit, kwaliteit en innovatie

Een ziekenhuis, een telecomaanbieder, advocatenkantoor, gemeente of een middelgroot technisch installatiebedrijf, alle bedrijven en organisaties zien hun professionals graag bevlogen en met plezier aan het werk. Met teams die ook onder hoge druk effectief samenwerken, zodat de organisatie als geheel beter presteert: betere kwaliteit en hogere output, tevreden klanten en stakeholders, minder ziekteverzuim en burn-out, meer plezier en bevlogenheid. Mindfulness is daar een onmisbare schakel bij.

Ongelooflijk hoe krachtig kleine adempauzes nemen is. Mindfulness op het werk maakt voor mij echt verschil.

Mindfulness als hulpbron

Mindfulness, aandachtig zijn, is een krachtige hulpbron bij het functioneren van mensen en teams op het werk. Versteviging van mindfulness betekent dat medewerkers niet langer aan stress ten onder gaan. Ze floreren beter door effectieve gewoontes die ze tijdens de mindfulness­training ontwikkelen. Medewerkers en teams leren bewuste keuzes maken die tot betere uitkomsten leiden: voor hun eigen gezondheid, voor hun collega’s en voor de klant. Mindfulness­training is daarvoor een bewezen effectieve aanpak.

Bewezen effectief

Mindfulness­training is een wetenschappelijk bewezen effectieve manier om beter met stress te leren omgaan en psychologisch kapitaal op te bouwen, zoals veerkracht, zelfvertrouwen en optimisme. Onderzoek laat zien dat mindfulness en stress significant afnemen in de trainingsgroep vergeleken met een controlegroep en dat de intrinsieke motivatie voor het werk toeneemt.

Het blijkt dat 70-80% van de medewerkers na een mindfulness­training:
• minder last hebben van stress en negatieve gedachten;
• sneller stress signaleren en er dan ook wat aan doen;
• makkelijker communiceren met collega’s;
• beter omgaan met conflicten, omdat ze zich minder snel bedreigd voelen;
• zelfbewuster en vitaler zijn;
• meer focus hebben, creatiever zijn en beter presteren.

Voor teams treden vergelijkbare effecten op. Agile teams bijvoorbeeld hebben significant betere startup-meetings als ze gebruik maken van korte mindfulness­oefeningen. Recent onderzoek toont aan dat een mindful omgeving tot meer innovatie leidt.

De workshop

In een korte, efficiënte workshop (2 uur tot een halve dag) maak je als team kennis met de kracht van mindfulness en de wetenschap erachter. Je krijgt praktische handvatten waarmee je mindfulness kunt implementeren in jouw team of organisatie. De workshop is afwisselend en dynamisch: we gaan mindfulness beoefenen, we vertellen wat mindfulness is en hoe het werkt en we geven antwoord op al je vragen. .

Voor wie

Deze workshop is bedoeld voor medewerkers en managers van bedrijven, overheden en andere organisaties. Iedereen kan eraan meedoen.