Wat ga je leren tijdens Mindfulness MBSR Pro?

Mindfulness MBSR Pro bestaat uit twee modules: dee achtweekse, MBSR-basistraining en een MasterClass Mindful Werken.

MBSR of Mindfulness Based Stress Reduction is een wetenschappelijk bewezen effectief programma van acht weken. Het doel is om jouw mentale en fysieke gezondheid te verbeteren door het verminderen van stress, angst, depressie en andere negatieve emoties. Door mindfulness te beoefenen word je je beter bewust van je gedachten en gevoelens. Dit zorgt voor meer emotionele stabiliteit, een verhoogde concentratie en verbeterde relaties.

Na afronding van de basistraining volg je een MasterClass Mindful werken. Deze MasterClass heeft als doel om mindfulness te integreren met je werkende leven. Zo leer je een betere balans tussen privé en professie te bewaren, leer je beter plannen, betere feedback geven en kun je na afloop beter omgaan met conflicten. Je wordt begeleid door een VMBN of VVM gecertificeerde mindfulness trainer. Je ontvangt van ons een werkboek zodat je thuis aan de slag kunt met deze theorie en oefeningen.

Tijdens deze Mindfulness MBSR Pro training, maak je o.a. kennis met de volgende thema’s:

Door Mindfulness MBSR Pro leer je vaardigheden die je goed kunt gebruiken op je werk én in je dagelijks leven. Je werkt met name aan de competentie zelfmanagement:

Voor wie is Mindfulness MBSR Pro?

Heb je last van werkstress en word je hierdoor belemmerd in je werk of carrière? Wil jij je werkzaamheden op een andere manier benaderen en toewerken naar meer overzicht en betere prestaties? Wil je vaardigheden ontwikkelen die jou tot een betere professional maken? Volg dan de training Mindfulness MBSR Pro bij Centrum voor Mindfulness.

Mindfulness MBSR Pro is voor mensen die zowel op persoonlijk als professioneel vlak willen ontwikkelen. Deze training kent geen specifieke vereisten qua vooropleiding en is dus voor iedereen toegankelijk.

Mindfulness MBSR Pro is volledig gratis te volgen met het STAP-budget. Schrijf je vóór in als je deze training gratis wilt volgen.

Wat kost Mindfulness MBSR Pro?

De investering in Mindfulness MBSR Pro bedraagt 995. Mindfulness MBSR Pro is volledig gratis te volgen met het STAP-budget. Schrijf je vóór in als je deze training gratis wilt volgen.

Je kunt voor Mindfulness MBSR Pro ook een (gedeeltelijke) vergoeding ontvangen via je zorgverzekeraar. Deze vergoeding kan oplopen tot 350. Het is ook mogelijk om een (gedeeltelijke) vergoeding via je werkgever te ontvangen. Er zijn steeds meer werkgevers die de kosten van de training voor hun rekening nemen, bijvoorbeeld via een persoonlijk opleidingsbudget. Wanneer je werkgever betaalt, rekenen wij een werkgeverstarief van 995 exclusief btw.

Wat is het programma van Mindfulness MBSR Pro?

Mindfulness MBSR Pro bestaat uit twee modules:

De eerste module: MBSRbasistraining

Mindfulness MBSR bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Daarnaast ben je per dag zo’n 30 minuten bezig met oefeningen. Je kunt ook kiezen voor de online-basistraining. Deze online-bijeenkomsten duren 1,5 uur. Als online-deelnemer ontvang je wekelijks aanvullend audiomateriaal als verdieping op het thema van die week.

De bijeenkomsten vinden altijd plaats op een vaste dag en tijd. De precieze trainingsdagen kun je vinden in onze agenda.

De tweede module: MasterClass Mindful Werken

Na afronding van de MBSR-basistraining volg je een MasterClass Mindful Werken. Tijdens deze MasterClass leer je hoe je mindfulness kunt inzetten in relatie tot je werk. Aan de hand van tips en oefeningen beweeg je toe naar een gezonde relatie met je baan. Dit zorgt voor meer ruimte en energie voor jou als werknemer of ondernemer. De MasterClass vindt plaats op onze locatie in Amsterdam nadat je de basistraining hebt afgerond.

Trainer

Tijdens zowel de MBSR-basistraining als de MasterClass word je begeleid door een VMBN- of VVM-gecertificeerde trainer. Om de veiligheid en intimiteit van jouw groep te waarborgen, werk je de gehele training met één vaste trainer.

Groepsgrootte

Een groep op locatie bestaat uit maximaal 13 deelnemers; onze online-groepen bestaan uit maximaal 11 deelnemers. De MasterClass bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

Studiemateriaal

Tijdens de MBSR-basistraining maak je gebruik van het Werkboek Mindfulnesstraining van Harrie Kolsteeg, een boek vol praktische tips en inspiratie. Dit boek zit inbegrepen in het cursusgeld, je betaalt hier dus niks extra’s voor. Je krijgt het boek van je trainer tijdens de eerste bijeenkomst. Online-deelnemers krijgen het boek vóór de eerste les thuisbezorgd. Voor de MasterClass is er geen extra studiemateriaal nodig.

Toetsing en certificaat

Na afronding van de cursus krijg je op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van Centrum voor Mindfulness waarmee je je cv kunt verrijken.

Op welke locatie kun je Mindfulness MBSR Pro volgen?

Tijdens Mindfulness MBSR Pro volg je eerst het achtweekse MBSR-basisprogramma en aansluitend de MindClasses. Het basisprogramma is te volgen op één van onze 15 locaties door het land maar ook online. De MasterClass vindt altijd plaats op onze locatie in Amsterdam (Recht Boomssloot 7).

Volg je Mindfulness MBSR online, dan vinden de bijeenkomsten plaats via Zoom. Je ontvangt van ons van tevoren heldere instructies over het gebruik van Zoom.


Agenda Mindfulness MBSR Pro