Wat ga je leren tijdens mindfulness MBSR Plus?

Mindfulness MBSR Plus bestaat uit twee onderdelen: de achtweekse MBSR-basistraining en 6 MindClasses.

Allereerst volg je de MBSR-basistraining op onze locatie of online. MBSR of Mindfulness Based Stress Reduction is een wetenschappelijk bewezen effectief programma van acht weken. Het doel is om jouw mentale en fysieke gezondheid te verbeteren door het verminderen van stress, angst, depressie en andere negatieve emoties. Door mindfulness te beoefenen word je je beter bewust van je gedachten en gevoelens. Dit zorgt voor meer emotionele stabiliteit, een verhoogde concentratie en verbeterde relaties.

Na afronding van de MBSR-basistraining volg je zes ‘MindClasses’. Deze live online-lessen duren 1,5 uur en bieden verdieping bij de eerder behandelde basisthema’s. Daarbij focus je je vooral op bewustwording, verandering van automatische patronen en mentale flexibiliteit. Je wordt tijdens deze training begeleid door een VMBN of VVM gecertificeerde mindfulness trainer en ontvangt van ons een werkboek zodat je thuis aan de slag kunt met de theorie en oefeningen.

Het doel van mindfulness training om de deelnemer te helpen een betere kwaliteit van leven te bereiken door meer bewust te zijn en beter om te gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.

Tijdens deze Mindfulness MBSR Plus training, die 14 weken duurt, maak je o.a. kennis met de volgende thema’s:

Door Mindfulness MBSR Plus leer je vaardigheden die je goed kunt gebruiken op je werk én in je dagelijks leven. Je werkt met name aan de competentie zelfmanagement:

Voor wie is Mindfulness MBSR Plus ?

Heb je last van werkstress en word je hierdoor belemmerd in je werk of carrière? Heb je moeite om te gaan met veranderingen en onzekerheid? Vind je het lastig om je aan te passen aan nieuwe situaties? Wil je mentaal flexibeler worden? Volg dan de training Mindfulness MBSR Plus bij Centrum voor Mindfulness.

Mindfulness MBSR Plus is volledig gratis te volgen met het STAP-budget. Schrijf je vóór in als je deze training gratis wilt volgen.

Wat kost Mindfulness MBSR Plus?

De investering in Mindfulness MBSR Plus bedraagt 995. Mindfulness MBSR Plus is volledig gratis te volgen met het STAP-budget. Schrijf je vóór in als je deze training gratis wilt volgen.

Je kunt voor Mindfulness MBSR Plus ook een (gedeeltelijke) vergoeding ontvangen via je zorgverzekeraar. Deze vergoeding kan oplopen tot 350. Het is ook mogelijk om een (gedeeltelijke) vergoeding via je werkgever te ontvangen. Er zijn steeds meer werkgevers die de kosten van de training voor hun rekening nemen, bijvoorbeeld via een persoonlijk opleidingsbudget. Wanneer je werkgever betaalt, rekenen wij een werkgeverstarief van 995 exclusief btw.

Wat is het programma van Mindfulness MBSR Plus?

Mindfulness MBSR Plus bestaat uit twee modules:

De eerste module: MBSRbasistraining

De MBSR-basistraining bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Daarnaast ben je per dag zo’n 30 minuten bezig met oefeningen. Je kunt ook kiezen voor de online-basistraining. Deze online-bijeenkomsten duren 1,5 uur. Als online-deelnemer ontvang je wekelijks aanvullend audiomateriaal als verdieping op het thema van die week.

De bijeenkomsten vinden altijd plaats op een vaste dag en tijd. De precieze trainingsdagen kun je vinden in onze agenda.

De tweede module: MindClasses

Na afronding van de MBSR-basistraining volg je zes MindClasses. De MindClasses zijn online-lessen van 1,5 uur. Ze gaan verder waar het basisprogramma is geëindigd en bieden een prachtige verdieping voor iedereen die mindfulness wilt integreren in zijn of haar dagelijkse leven. Ook de MindClasses vinden plaats op een vaste dag en tijd, welke te zien zijn in onze agenda.

Trainer

Tijdens zowel de MBSR-basistraining als de MindClasses word je begeleid door een VMBN- of VVM-gecertificeerde trainer. Om de veiligheid en intimiteit van jouw groep te waarborgen, werk je de gehele training met één vaste trainer.

Groepsgrootte

Een groep op locatie bestaat uit maximaal 13 deelnemers; onze online-groepen bestaan uit maximaal 11 deelnemers. MindClasses bestaan uit maximaal 20 deelnemers.

Studiemateriaal

Tijdens de MBS-basistraining maak je gebruik van het Werkboek Mindfulnesstraining van Harrie Kolsteeg, een boek vol praktische tips en inspiratie. Dit boek zit inbegrepen in het cursusgeld, je betaalt hier dus niks extra’s voor. Je krijgt het boek van je trainer tijdens de eerste bijeenkomst. Online-deelnemers krijgen het boek vóór de eerste les thuisbezorgd. Voor de MindClasses is er geen extra studiemateriaal nodig.

Toetsing en certificaat

Na afronding van de cursus krijg je op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van Centrum voor Mindfulness waarmee je je cv kunt verrijken.

Op welke locatie kun je Mindfulness MBSR Plus volgen?

Tijdens Mindfulness MBSR Plus volg je eerst de achtweekse MBSR-basistraibning en aansluitend de MindClasses. De basistraining is te volgen op één van onze 15 locaties door het land maar ook online. De MindClasses zijn altijd online.

Volg je de MBSR-basistraining online, dan vinden de bijeenkomsten plaats via Zoom. Je ontvangt van ons van tevoren heldere instructies over het gebruik van Zoom. Ook de MindClasses vinden plaats via Zoom.

Agenda Mindfulness MBSR Plus