Inhoud

Wil je meer verbinding ervaren met de mensen om je heen? Wil je een betere luisteraar zijn; een ander vaker echt zien en horen? Wil je meer delen met anderen wat je echt bezig houdt?  

Aandacht is de meest basale en diepgaande uitdrukking van liefde. Tara Brach

Dan is deze workshop wellicht iets voor jou. Want de goede relaties met andere mensen bepalen in grote mate ons zelfbeeld en de kwaliteit van ons leven. Tegelijk leven er ook vaak angst, onzekerheid en sterke gewoontes van zelfbescherming in ons waardoor we ons niet altijd zo goed kunnen openstellen naar anderen als we zouden willen. Mindfulness blijkt een uitstekende basis te zijn om meer aandacht te hebben voor de ander en voor onszelf in relatie met de ander, en beoefening ervan helpt om meer verbondenheid te kunnen ervaren.  

Programma

Voorbij goed en kwaad is een veld, daar zal ik je ontmoeten. Rumi

In deze workshop oefenen we met mindful zijn in contact met anderen. We kunnen het eigen lichaam als anker ervaren in plaats van in gedachten te verdwijnen en over te worden genomen door  (zelf)oordelen en inspanning, we kunnen ervaren hoe het is als we samen met een ander mindful en zonder oordeel aanwezig zijn in het contact, we kunnen nieuwsgierig verkennen welke patronen ons in de weg staan zonder deze patronen te veroordelen. We kunnen inspiratie opdoen over hoe we momenten van quality time met andere mensen vaker kunnen creëren. 

Het lijden verdwijnt als we ons niet langer voor elkaar hoeven te verstoppen. Pema Chödrön

In de workshop van vier uur zit een afwisseling van theorie, meditatie, mindfulness­oefeningen in de groep en in tweetallen, groepsgesprek waarmee we inzicht verwerven in de gedeelde menselijkheid van onze worstelingen. 

Voor wie

Voor mensen die bekend zijn met mindfulness en zich willen verdiepen in mindfulness in contact met andere mensen.