• De kracht van mindful leiderschap (2)

  Blog


  In zijn tweede blog in een serie over de kracht van mindful leiderschap belicht Wibo Koole, directeur van het Centrum voor Mindfulness en specialist op dit gebied, de rol van onvoorwaardelijke verantwoordelijkheid, waardoor je de keuze maakt speler te zijn en geen slachtoffer. 

 • De kracht van mindful leiderschap

  Blog


  In dit eerste blog in een serie over de kracht van mindful leiderschap zoomt Wibo Koole, directeur van het CvM en specialist op dit gebied, in op het opmerken van weerstand tegen verandering en de rol van veerkracht.

 • Bewuste relaties: stop met jezelf opofferen

  Blog


  Sociaal vaardige en aardige communicatie is niet alleen maar positief, want het is vaak bovenmatig gericht op de ander waardoor je voorbij gaat aan wat je zelf wilt en voelt. Femke Kok, pyschotherapeut en mindfulness­trainer, legt uit hoe dit werkt en hoe mindfulness kan helpen.

 • In contact komen met klein levenspijn

  Blog


  Psychotherapeut Femke Kok herkent het zelf ook: hoe hard een relatief kleine kwetsing binnen kan komen en hoe (over)gevoelig je er op kunt reageren. Hoe kun je er mindful mee omgaan? En hoe helpt je dat verder op je pad van mindfulness en in je relatie met andere mensen?

 • Twee jassen

  Blog


  Toen ze had geleerd hoe de automatische piloot werkte en ze in staat was opmerkzaam te zijn, ontdekte Irene Smit, creative director van Flow Magazine, hoe belangrijk de kunde tot meebewegen is. In deze gastblog vertelt ze hoe naast de weg van loslaten en accepteren een parallelweg loopt van nieuwe gewoonten aanleren en nieuwe keuzes maken.

 • Transformatie

  Blog


  Voor Celina Groothuizen bracht de kennismaking met mindfulness niet alleen minder stress; er kwam een proces op gang voor haar gevoelens over haar geaardheid en genderexpressie. Inmiddels is ze mindfulness­trainer en lid van de taskforce diversiteit en inclusie van de beroepsvereniging VMBN. Ook geeft ze specifieke trainingen voor de LHBTIQ+ gemeenschap.

 • Dat rijk worden zo eenvoudig kan zijn

  Blog


  Wibo Koole deelt de 3 lessen die hij heeft geleerd tijdens zijn reis met mindfulness en meditatie. Het begon 15 jaar geleden met een boek en cd van Jon Kabat-Zinn om van zijn mentale vermoeidheid af te komen. Maar mindfulness leverde hem veel meer op dan alleen stressreductie. Het bleek een ware rijkdom voor zijn leven.

 • Aan jezelf werken is niet voorbehouden aan vrouwen

  Blog


  In de trainingen van mindfulness- en compassietrainer Christianne Moussault zitten doorgaans niet veel mannen. Vooral bij de compassietraining laten ze het afweten. Ligt het aan haar, aan Noord-Holland of botert het gewoon niet tussen man en compassie?

 • De plaats der moeite opzoeken

  Blog


  Willen we met mindfulness ook bijdragen aan een betere wereld? Dan moeten we net als op het kussen de moeilijke dingen niet uit de weg gaan.

 • Een stevig fundament van innerlijk geluk

  Blog


  Twee dingen vallen Marisa Garau, auteur en aanbieder van mindfulnessprogramma’s, op: steeds meer mensen hebben ‘iets’ gedaan met mindfulness, tegelijkertijd wordt hun stress niet minder.

 • Open voor het onverwachte

  Blog


  Margôt van Stee blikt terug op de afgelopen periode, met gepensioneerd arbeidspsycholoog Jolet Plomp. Eén van haar motto’s is: zoek je eigen invloed. En dan kun je zomaar mooie, nieuwe, ervaringen opdoen die je vooraf niet had verwacht.

 • Zijn is er gewoon

  Blog


  Met het doen van de doe-modus volg je een plan van de geest: als ik dit doe, dan wordt het later beter. Het huidige moment is een instrument voor de toekomst. Dat is prima: zo komen we nog eens ergens met zijn allen.