• Eén voor allen

  Artikel


  Een groep kloosterlingen uit Plum Village was in het kader van hun Europese boektour onlangs een paar dagen in Nederland. Clementine van Wijngaarden sprak in Amsterdam met Zuster True Dedication, die samen met de onlangs overleden boeddhistische zenmeester Thich Nhat Hanh het boek ‘Met Zen de Planeet Redden’ samenstelde.

 • Bewuste relaties: stop met jezelf opofferen

  Blog


  Sociaal vaardige en aardige communicatie is niet alleen maar positief, want het is vaak bovenmatig gericht op de ander waardoor je voorbij gaat aan wat je zelf wilt en voelt. Femke Kok, pyschotherapeut en mindfulness­trainer, legt uit hoe dit werkt en hoe mindfulness kan helpen.

 • Ogenschijnlijk simpele adviezen

  Boekbespreking


  Of je bedrogen bent, diep in de rouw, of gewoon gruwelijk gekwetst, uit de adviezen in Cheryl Strayeds’ bundel ‘Schitterende kleine dingen’ kan iedereen wel iets van zijn gading halen.

 • In contact komen met klein levenspijn

  Blog


  Psychotherapeut Femke Kok herkent het zelf ook: hoe hard een relatief kleine kwetsing binnen kan komen en hoe (over)gevoelig je er op kunt reageren. Hoe kun je er mindful mee omgaan? En hoe helpt je dat verder op je pad van mindfulness en in je relatie met andere mensen?

 • Vrede aan tafel

  Blog


  Psychotherapeut en mindfulness­trainer Femke Kok ziet het regelmatig in haar praktijk: kerst, de tijd van samen zijn met familie rond tafel en boom, is niet voor iedereen gelukzalig. Maar juist deze dagen kun je gebruiken om in het reine komen met jezelf in relatie tot je familie.  In haar blog roept ze op om ook ruimte te maken voor negatieve emoties.

 • Quarantraite

  Blog


  Dat hij een keer besmet zou raken met het coronavirus, daar had gastblogger Steeph Custers op gerekend: zijn vrouw werkt in de zorg. Gelukkig niet al te ernstig ziek, beschrijft hij zijn ervaringen in ‘quarantraite’.

 • Transformatie

  Blog


  Voor Celina Groothuizen bracht de kennismaking met mindfulness niet alleen minder stress; er kwam een proces op gang voor haar gevoelens over haar geaardheid en genderexpressie. Inmiddels is ze mindfulness­trainer en lid van de taskforce diversiteit en inclusie van de beroepsvereniging VMBN. Ook geeft ze specifieke trainingen voor de LHBTIQ+ gemeenschap.

 • Gesodemieter in de sangha

  Lezing


  Over het bouwen van gemeenschap van mindfulnessbeoefenaren – Lezing CVM-trainersretraite 22 tot 24 oktober 2021 - Margôt van Stee

 • Spreken is zilver, zwijgen is goud

  Boekbespreking


  In De kunst van mindful communiceren van Frits Koster en Jetty Heynekamp maken we kennis met zes methoden die zich bezighouden met praten en luisteren met aandacht. Een kunst en een kunde.

 • De plaats der moeite opzoeken

  Blog


  Willen we met mindfulness ook bijdragen aan een betere wereld? Dan moeten we net als op het kussen de moeilijke dingen niet uit de weg gaan.