• Een stevige basis

  Blog


  ‘Een gezin hoeft maar een boeddhist te hebben, dan profiteert iedereen,’ is een veel gehoorde uitspraak. In het gezin van mindfulness­trainer Kirsten Hartevelt is zij degene die mindfulness en meditatie beoefent. En dat werpt zijn vruchten af. 

 • Daar waar geen woorden zijn

  Blog


  Twee jaar na een van de gelukkigste momenten in haar leven, staat de wereld van mindfulness­trainer Monique Verhulst op zijn kop. Haar geliefde blijkt een ongeneselijke ziekte te hebben. In dit blog vertelt ze hoe ze samen boven water blijven en soms kopje onder gaan in een leven tussen hoop en angst.

 • Gulden middenweg

  Blog


  Dat opvoeden een interessante exercitie is, weet moeder en mindfulness­trainer Monique Verhulst als de beste. Je wilt het beste voor je kind, maar op het pad van helpen en begeleiden kom je jezelf soms keihard tegen. 

 • In contact komen met klein levenspijn

  Blog


  Psychotherapeut Femke Kok herkent het zelf ook: hoe hard een relatief kleine kwetsing binnen kan komen en hoe (over)gevoelig je er op kunt reageren. Hoe kun je er mindful mee omgaan? En hoe helpt je dat verder op je pad van mindfulness en in je relatie met andere mensen?

 • Heb je een levenslesje voor me?

  Blog


  De zoon van mindfulness­trainer Monique Verhulst beloofde haar toen hij 7 was gewoon dezelfde te blijven wanneer hij in de puberteit zou komen. Dus niet! Hij kan er weinig aan doen, zo werkt het (puber)brein nou eenmaal.

 • Vrede aan tafel

  Blog


  Psychotherapeut en mindfulness­trainer Femke Kok ziet het regelmatig in haar praktijk: kerst, de tijd van samen zijn met familie rond tafel en boom, is niet voor iedereen gelukzalig. Maar juist deze dagen kun je gebruiken om in het reine komen met jezelf in relatie tot je familie.  In haar blog roept ze op om ook ruimte te maken voor negatieve emoties.

 • Een wereld te winnen

  Blog


  Aan de vooravond van het webinar ‘Mindfulness, diversiteit en Inclusie’ overdenkt Clementine van Wijngaarden, programmamanager van CVM Mindful Leven, hoe zij zich bewust werd van haar ‘wit’ zijn.

 • De grote en de kleine dingen

  Blog


  Toen het leven piepend tot stilstand kwam, bracht mindfulness haar uitkomst. Maar ook leerde Clementine van Wijngaarden van de stukjes die een vriendin en zij aan elkaar schrijven. Over wasgoed en joints, ziekte en vergankelijkheid.

 • Terug naar je roots

  Blog


  Susan Bögels beschrijft hoe een nachtelijke herhaling van de documentaire ‘De boeddhistische blik: kan ik de wereld veranderen’ haar weer in contact brengt met een leraar van de middelbare school. Dit brengt haar op de gedachte waar het tienermeisje in haarzelf gebleven is?