• Een gebroken wereld helen

  Blog


  Mindfulness zorgt ervoor dat we beter leren omgaan met de schaduwzijde van het bestaan. Omarm de barsten en de breuken, want tussen de kieren valt het licht naar binnen.

 • Kunst verrijkt, raakt, roert

  Blog


  Mindfulness­trainer Jolien Posthumus brengt mindfulness naar musea. Ze is ervan overtuigd dat op een mindfulle manier naar kunst kijken een scala aan mogelijkheden biedt voor zowel de beoefening van mindfulness als het kijken naar kunst.

 • Door dood en onsterfelijkheid getroffen

  Blog


  De afgelopen maanden valt het leven in de pandemie me steeds minder makkelijk. Het duurt maar voort en ik voel me meer en meer vastzitten. In zijn prachtige essay over de pandemie, De Fundamenten, citeert Ramsey Nasr een deel van een brief die Vincent van Gogh in 1888 aan zijn broer Theo schreef. Het is een tekst die dicht bij mijn ervaring van de laatste tijd komt.

 • Later

  Blog


  Uitstelgedrag is van alle tijden, maar heeft de afgelopen decennia een vlucht genomen. Vaak vullen we de tijd dat we al lang had kunnen beginnen met dingen die niet heel praktisch zijn en ons geen zingeving bieden. In plaats daarvan brengen we deze ‘tussentijd’ door met scrollen op onze telefoons. Clementine van Wijngaarden schreef hierover een inspirerende blog.

 • Aandacht voor het klimaat

  Blog


  Reikhalzend kijken we uit naar de mogelijkheid tot versoepeling van de maatregelen. Wat we dan niet allemaal weer kunnen doen! Alleen - moeten we dat allemaal ook wel willen?