Mentaal Fit & Coaching: werk aan je mentale fitheid en word persoonlijk gecoacht

Word je snel beïnvloed door anderen? Lukt het je niet je dromen te verwezenlijken, doordat je je laat tegenhouden door anderen of het stemmetje in je hoofd? Zie je (vooral) obstakels op je weg of ben je angstig om te doen wat jij eigenlijk graag wilt? Volg dan Mentaal Fit & Coaching en voel je mentaal sterker en energieker. Je leert te handelen naar wat jij belangrijk vindt en laat je niet meer uit het veld slaan door wat anderen denken en vinden.

De training Mentaal Fit & Coaching is gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen methodiek van ACT, Acceptance & Commitment Therapy. ACT gaat verder waar mindfulness stopt en is gericht op een soepele geest. Waar het bij mindfulness in hoofdzaak gaat om aandacht, gaat het bij ACT om mentale flexibiliteit. Mentale fitheid dus. Een flexibele geest is zeer belangrijk om mee te kunnen blijven doen in onze hectische samenleving. Na het afronden van deze training sta je mentaal sterker, heb je meer energie en ben je flexibeler en wendbaarder.

Het programma van Mentaal Fit & Coaching

Mentaal Fit & Coaching bestaat uit twee onderdelen:

  • Groepstraining: Tijdens Mentaal Fit & Coaching volg je eerst een groepstraining van acht weken. Deze bijeenkomsten duren 2,5 uur en zijn zowel online als op onze locatie in Amsterdam. Tijdens deze groepstraining maak je kennis met de theorie en leer je omgaan met lastige gedachten. Je leert hoe en wanneer je actie kunt ondernemen
  • Persoonlijke coachingsessies: Na afronding van de groepstraining plan je samen met een persoonlijke coach vier online-coachingsessies in. Tijdens deze sessies, die een uur duren, verken je samen met een ervaren coach jouw persoonlijke valkuilen en kansen. Doordat de coach veel ervaring heeft op het gebied van en waarden én verandermanagement, kom je snel tot de kern en weet je hier ook naar te handelen.

Het resultaat van Mentaal Fit & Coaching

Mentaal Fit & Coaching is gebaseerd op een bewezen effectief programma voor vergroting van mentale flexibiliteit en gedragsverandering. Je leert hoe je kunt omgaan met (kleine en grote) angsten, zodat je je niet meer laat tegenhouden om de voor jou belangrijke acties uit te voeren. Deze thema’s komen aan bod:

  • Niet je goed voelen, maar goed voelen;
  • Leren met je gedachten om te gaan;
  • Ruimte maken voor onplezierige gevoelens;
  • Contact maken met het hier-en-nu;
  • Kennis maken met het observerende zelf;
  • Je hart volgen, richting geven aan je leven;
  • Actie ondernemen voor meer betekenis in je leven;
  • ACT toepassen in moeilijke situaties.

Na afloop van Mentaal Fit & Coaching ontvang je een certificaat. Voorwaarde voor het in ontvangst nemen van dit certificaat is een actieve participatie van 80%.

Mentaal Fit & Coaching kost €950, en is gratis te volgen met het STAP-budget. Schrijf je voor in.