Susan Bögels

Ik ben hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en psychotherapeut, gespecialiseerd cognitieve gedragstherapie, echtpaar- en gezinstherapie en mindfulness met kinderen, ouders en volwassenen. Ik hou van onderzoeken, schrijven, lesgeven, trainen, coachen, mediteren, en denken.

De rol van mindfulness in de ontwikkeling van kinderen (al vanaf de zwangerschap), ouderschap (ook vaderschap), gezins- en (ex)partnerrelaties heeft mijn interesse, omdat aandacht de basis is voor elke relatie. Ik heb een mindfulness programma ontwikkeld voor ouders (“Mindful Parenting”) en voor kinderen met aandachts-, impulsiviteits- en hyperactiviteitsproblemen (“Mymind”) en samen met Esther de Bruin en Anne Formsma het “Mindful2work” programma. Ik doe onderzoek naar de effecten van mindfulness training bij condities zoals ADHD, autisme, angst, depressie en burnout.

Mediteren, tekenen, schilderen, kleien, lezen, contact met de natuur en creatief schrijven helpen me om me steeds opnieuw te verbinden met mijn innerlijke wereld en zo het beste van mijn werk te maken. Als moeder, partner of alleenstaande, en werkende, is mijn persoonlijke levenservaring, naast theorie, onderzoek en klinische ervaring, een bron van inspiratie voor de boeken die ik schrijf en de trainingen die ik ontwikkel.

Bij het Centrum voor Mindfulness geef ik opleiding en supervisie voor mindfulness trainers en trainingen voor ouders, kinderen en volwassenen, in het Nederlands en in het Engels.

Ik ben erkend als categorie I mindfulness trainer door VMBN en VVM.

Meer informatie op:

susanbogels.com uva.nl/profiel/b/o/s.m.bogels mindful2work.nl uvaminds.nl
  • Onze trainingen

    Wij bieden een breed scala aan trainingen en opleidingen. En het platform Mindful Leven voor dagelijkse inspiratie.

  • Meer over ons

    Lees hier over onze missie om mindfulness de samenleving in te brengen.

  • Ontmoet ons team

    Maak kennis met iedereen die een bijdrage levert aan het werk van het CVM: ons organisatieteam, onze docenten en trainers, onze bloggers en programmamakers.