Monique Verhulst

Na de afronding van de studie Communicatiewetenschappen, ben ik zestien jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven, tevens in leidinggevende posities op het gebied van Marketing & Communicatie.

Sinds 2006 ben ik mij nader gaan verdiepen in vipassanameditatie en ben vervolgens tot mindfulness­trainer opgeleid. Ik heb diverse nascholingen gevolgd op het gebied van Mindful Werken, Mindful Communiceren, Mindful Leidinggeven en heb de postuniversitaire opleiding tot MiO Trainer (Mindfulness trainer in Organisaties) met succes afgerond. In deze opleiding staan mindfulness en positieve psychologie, bevlogenheid en effectieve teams centraal.

Ik ben zeer geboeid door het menselijk brein, door de invloed die onze levensgeschiedenis, onze gedachten en denkbeelden hebben op ons welbevinden. Hoe we gedachten soms enorm kunnen uitvergroten en kunnen verwarren met de realiteit. Geboeid door de mechanismen waarmee we ons staande houden in het dagelijks leven en de mechanismen waardoor stress en overbelasting ontstaan. Daarbij heeft het raakpunt van de neurologische wetenschap en mindfulness zeer mijn interesse: kennis over ons brein, onze mind en ons stresssysteem draagt bij aan zelfbegrip en hoe we daadwerkelijk bestendige veranderingen kunnen realiseren in onszelf (neuroplasticiteit).

  • Onze trainingen

    Wij bieden een breed scala aan trainingen en opleidingen. En het platform Mindful Leven voor dagelijkse inspiratie.

  • Meer over ons

    Lees hier over onze missie om mindfulness de samenleving in te brengen.

  • Ontmoet ons team

    Maak kennis met iedereen die een bijdrage levert aan het werk van het CVM: ons organisatieteam, onze docenten en trainers, onze bloggers en programmamakers.