Matthijs Steeneveld

Mindfulness is voor mij een manier om met een open, vriendelijke houding naar de wereld en mezelf te kijken.

Door juist te kijken naar wat er al wel goed gaat, kun je jezelf ontwikkelen. Dat doe ik als mindfulness­trainer ook graag. Erkenning voor wat er niet goed is, bewust kijken naar wat wel goed gaat. Natuurlijk vallen dingen die misgaan sneller op, ook voor mij. Maar door dat met een vriendelijke blik op te merken merk ik dat ik mijn aandacht weer snel kan richten op wat voor mij waardevol is. Mijn kenmerkende sterke kanten, zoals enthousiasme en nieuwsgierigheid, bepalen hoe ik in het leven sta. Door mindfulness verlies ik me minder snel in valkuilen.

Ik ben psycholoog, auteur en mindfulness­trainer. In 2014 kwam ik in contact met Ryan Niemiec en leerde ik over Mindfulness Based Strengths Practice. In de geestelijke gezondheidszorg heb ik jarenlang gewerkt als therapeut en mindfulness­trainer. Tegenwoordig werk ik veel in organisaties, waar ik teams en medewerkers train om beter samen te werken, hun talenten te leren kennen en op een gezonde manier om te gaan met stress. Daarnaast leid ik professionals op om te werken met positieve psychologie. In 2017 is mijn eerste boek verschenen over psychologisch kapitaal (‘Optimisme Hoop Veerkracht Zelfvertrouwen’, Boom, 2017). In 2018 kwam ons Sterke Kantenkaartspel uit. In 2019 verschijnt #imperfectlife (Boom, 2019), over aanvaarden hoe je leven nu is in plaats van altijd maar perfecter willen.

  • Onze trainingen

    Wij bieden een breed scala aan trainingen en opleidingen. En het platform Mindful Leven voor dagelijkse inspiratie.

  • Meer over ons

    Lees hier over onze missie om mindfulness de samenleving in te brengen.

  • Ontmoet ons team

    Maak kennis met iedereen die een bijdrage levert aan het werk van het CVM: ons organisatieteam, onze docenten en trainers, onze bloggers en programmamakers.