Marta Alonso is klinisch psycholoog gespecialiseerd in mindfulness en compassion . Ze deed een 3-jarige specialisatie in Child and Adolescent Psychotherapy bij de the Sociedad Española de Psicopatología y Psicoterapia del Niño y el Adolescente. Lid van de International Advisory Council and the Executive Board van het Center For MSC. MFY Teacher Trainer and MSC Teacher Trainer en Mentor. Ze voltooide als een van de eersten de MSC trainersopleiding en was de eerste gecertificeerde trainer in de Spaanse taal. Ze heeft bijna 50 edities van het MSC programma gegeven, dat ze samen met Dr. Vicente Simón introduceerde in Spanje, als pioneers in het brengen van compassietrainingen naar de Spaans sprekende wereld en Latijns-Amerika.

Ze heeft in de afgelopen 10 jaar talrijke stilteretraites geleid in mindfulness She has directed numerous silent retreats on practice of mindfulness, compassie en de vier Immeasurables en geeft mindfulness en compassie aan de belangrijke Spaanse universiteiten. Ze mede-oprichter van de Spanish Association of Mindfulness and Compassion en was voorzitter tot 2017. Ze is een van de co-auteurs van “Mindfulness en la Práctica Clínica” en produceerde samen met Dr. Simón de bestseller CD-boeken: “Mindfulness y Autocompasión”.

In haar eigen woorden: “Ik heb gezien hoe MSC duizenden mensen uit verschillende culturen en contexten heeft geholpen, omdat het ons leert ons te herinneren dat alle mensen een compassievol hart hebben, vol van zaden van liefde die bewaterd moeten worden. Zelfcompassie is onze universele erfenis en het is een voorrecht om dit programma te mogen geven”.