Margôt van Stee

Mijn naam is Margôt van Stee (1964) en ik ben als trainer en opleider verbonden aan het Centrum voor Mindfulness. Ik geef de mindfulness­training, de compassietraining (MSC) en de training Leven vanuit je kernwaarden (gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy) en ik begeleid de mindfulness en compassie jaargroepen. Daarnaast geef ik les en supervisie aan de basis- en vervolgopleiding tot mindfulness­trainer.

Na mijn studie klinische psychologie werkte ik als hulpverlener, docent, trainer/coach en projectmanager. In 2000 ging ik werken als arbeidspsycholoog en sinds 2010 heb ik een eigen psychologische praktijk. Het hanteren van stress is sinds jaar en dag één van de voornaamste uitdagingen voor mijn cliënten.

Toen ik in 2005 een mindfulness­training volgde bij Joke Hellemans vond ik hierop een mild en tegelijkertijd krachtig antwoord. Niet alleen voor mijn cliënten, maar ook voor mijzelf. Door in het hier en nu contact te maken met het lichaam en de ademhaling, zo ontdekte ik, herstel je het contact met jezelf en de wereld om je heen. Je doorbreekt de hectiek en creëert ruimte en rust om bewust en met aandacht je koers te bepalen, telkens weer opnieuw.

De resultaten van wetenschappelijk onderzoek bleken mijn eigen ervaringen en die van anderen te ondersteunen. Daarom besloot ik in mijn leven volop ruimte te maken voor mindfulness, zowel privé als professioneel. Ik volgde scholing en retraites bij onder andere Rob Brandsma, Pema Chödrön, Christopher Germer, Frits Koster, Florence Meleo-Meyer, Kristin Neff en Mark Williams. Verder vind ik inspiratie in workshops, boeken en podcasts en schrijf ik graag over psychologie en mindfulness in de vorm van blogs. Meer informatie is te vinden op margotvanstee.nl

  • Onze trainingen

    Wij bieden een breed scala aan trainingen en opleidingen. En het platform Mindful Leven voor dagelijkse inspiratie.

  • Meer over ons

    Lees hier over onze missie om mindfulness de samenleving in te brengen.

  • Ontmoet ons team

    Maak kennis met iedereen die een bijdrage levert aan het werk van het CVM: ons organisatieteam, onze docenten en trainers, onze bloggers en programmamakers.