Katleen is psycholoog en werkt als coach in bedrijven rond teamwork en leiderschap. In 2003 volgt zij een opleiding Creatieve Therapie en creëert zij haar eigen therapie praktijk.

Reeds als kind kwam zij in contact met yoga en is ze geboeid door meditatie. Yoga en meditatie zijn een regelmatige beoefening in de loop der jaren. In 2005 leert zij mindfulness kennen en de boeddhistische leer spreekt haar meteen erg aan. Zij volgt de mindfulness­trainersopleiding bij IAM en Itam, geeft mindfulness­trainingen en integreert mindfulness in coaching. Zij blijft zich verdiepen in meditatie via jaarlijkse langere Vipassanaretraites en metta-weekenden bij diverse leraren (Frits Koster, Joost Van den Heuvel, Ank Schravendeel en Zuster Virañani). En ook via de Dhammaverdiepingscursus, de Insight Dialogue-retreat onder leiding van Jill Sanders en Bart van Melik en de compassietraining van Frits Koster en Erik van den Brink. Sinds een aantal jaren assisteert zij ook in retraites bij Frits Koster en Joost Van den Heuvel en verzorgde zij samen met Joost een 5-daagse vipassana retraite in de Kluizerij in Affligem.

Vipassana, gewaarzijn en openen voor wat is, lastig of fijn, inspireert elke dag en verdiept een leven lang. Geraakt door wat meditatie bij mensen teweegbrengt is elkaar mogen inspireren op dit pad een bron van levensvreugde geworden. Zij houdt ervan meditatie heel concreet toepasselijk te maken in werk, gezin, relaties en natuur. Wat betekent het voor jou, hier en nu?