In 2008 heb ik een Mindfulness­training gevolgd en sindsdien heeft meditatie altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. De beoefening helpt mij om steeds opnieuw weer uit de automatische piloot te stappen, mezelf te ont-moeten, te ontdekken wat ik nodig heb- juist in tijden van stress- en om vriendelijker voor mijzelf te zijn.

Vanaf de eerste kennismaking is bij mij de wens ontstaan om anderen te begeleiden bij de ontdekkingsreis die mindfulness heet. Daartoe ben ik via het Centrum voor Mindfulness opgeleid tot mindfulness­trainer -zowel voor groepen als voor de individuele mindfulness­training- en ook tot trainer voor het programma ‘mindfulness in schools’. Van eerdere deelnemers aan mijn trainingen kreeg ik de feedback dat ik een open houding heb, betrokken en aandachtig ben. Ik volg regelmatig lessen, nascholing en retraites op het gebied van mindfulness, compassie, vipassana, zen en yoga. Het mindfulness trainerschap combineer ik met mijn werk als docent bij de masteropleiding geneeskunde van de VU.

Van origine ben ik arts. Na de afronding van mijn studie ben ik gepromoveerd en heb ik gewerkt bij de afdeling allergologie van het Erasmus MC in Rotterdam. Training en onderwijs hebben altijd al mijn interesse gehad en omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, heb ik in 2011 de overstap gemaakt naar het medisch onderwijs. Sindsdien geef ik met veel plezier les aan geneeskunde studenten. Ook in mijn werk als docent merk ik dat mindfulness me helpt om in het hier en nu aanwezig te zijn.

Omdat ik van nature nieuwsgierig ben en graag nieuwe dingen leer, ben ik twee jaar geleden gestart met de studies Levenslooppsychologie en Onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit. Deze studies vormen een mooie voedingsbodem voor het trainerschap en mijn werk als docent.