Irena Veringa

Ik ben mindfulness trainer, onderzoeker, docent, en verloskundige. Tijdens mijn 25 jaar lange werk als eerstelijns verloskundige heb ik vele processen van het geboren worden van baby’s en moeders mogen begeleiden. Dat was een prachtige en intensieve tijd in mijn leven. Sinds 2012 ben ik actief als Mindfulness Based Childbirth & Parenting (MBCP) trainer gespecialiseerd in angst bij zwangere vrouwen, en nu ook als Mindful met je baby trainer. Ik onderzoek beide trainingen aan de Universiteit van Amsterdam. Ik werk nauw samen met Nancy Bardacke, de ontwikkelaar van MBCP en Eva Potharst, de ontwikkelaar van Mindful met je baby.

Mindfulness speelt een belangrijke rol in mijn leven. Als angstige moeder en te hard werkende verloskundige kon ik mindfulness goed gebruiken om te zien waarom ik dingen deed zoals ik ze deed, welke drijfveren al mijn acties hadden en hoe ik meer van mijn leven kon genieten. Mijn ervaringen en ontdekkingen op het gebied van mindfulness, in mijn professionele en privé leven, wou ik altijd met zwangeren en moeders delen. Ik sta graag tussen andere vrouwen. Ik gun alle nieuwe gezinnen een mooie start van hun leven met mindfulness. Mijn volgende stap is om mindfulness in de verloskundige zorg te introduceren.

Bij het Centrum geef ik Mindful Geboorte en Ouderschap bij Angst voor zwangeren en hun partners, en voor de professionals uit de geboorte zorg, en Mindful met je baby voor moeders met stress.

Meer informatie op: www.mindingeboorte.nl

  • Onze trainingen

    Wij bieden een breed scala aan trainingen en opleidingen. En het platform Mindful Leven voor dagelijkse inspiratie.

  • Meer over ons

    Lees hier over onze missie om mindfulness de samenleving in te brengen.

  • Ontmoet ons team

    Maak kennis met iedereen die een bijdrage levert aan het werk van het CVM: ons organisatieteam, onze docenten en trainers, onze bloggers en programmamakers.