Mijn naam is Hergen Schuringa. Ik ben GZ-psycholoog en werk in de geestelijke gezondheidszorg.

Met de jaren ben ik in toenemende mate gefascineerd geraakt door de mogelijkheden die mindfulness biedt aan mensen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren en op een andere, productievere, manier met eventuele lichamelijke of psychische klachten om te gaan. Voor mij voelt mindfulness aan als ‘thuis komen’ bij belangrijke waarden als goed waarnemen, je open stellen, niet oordelen en een milde, vriendelijke houding.

Na mijn studie psychologie heb ik gedurende 30 jaar binnen de GGZ gewerkt, eerst met ouderen, later ook met volwassenen. Binnen dit psychologische werk heb ik altijd een fascinatie gehad voor het fenomeen van vergankelijkheid. Achteraf realiseer ik mij dat Boeddhistische ideeën over de beleving van tijd mij altijd al hebben beziggehouden.

Persoonlijk heeft mindfulness mij veel gebracht in mijn acceptatie van en omgang met mijn eigen onzekerheden en twijfels, een proces dat nog steeds voortgaat. Met name het inzicht dat je vaardigheden als acceptatie, loslaten, minder oordelen en mildheid kan trainen maakt dat ik mijn trainingen vooral ook met veel plezier geef; ik ben dan als een vis in het water.