Frits Koster

Verbleef 6 jaar als monnik in kloosters in Z.O. Azië waar hij o.a. boeddhistische psychologie studeerde. Hij schreef diverse boeken (uitg. Asoka en Boom) en heeft jarenlange ervaring als meditatieleraar. Hij voltooide de opleiding tot mindfulness­trainer bij het Instituut voor Mindfulness (IvM) en is als docent verbonden aan diverse MBSR-opleidingsinstituten in Europa.

Samen met psychiater Erik van den Brink heeft hij de training Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) ontwikkeld, als een vervolgtraining voor mensen die al vertrouwd zijn met de beoefening van mindfulness en behoefte hebben aan een grotere mate van (zelf)compassie in hun leven.

Frits heeft samen met zijn vrouw Jetty Heynekamp een eigen praktijk onder de naam Trainingsbureau Mildheid & Mindfulness, van waaruit zij retraites en workshops begeleiden in binnen- en buitenland. Samen hebben zij ‘De kunst van mindful communiceren’ (Uitgeverij Boom, 2020) samengesteld, waarin zij - tezamen met een keur aan experts - zes communicatiemethoden presenteren, waarin mindfulness impliciet en expliciet een rol speelt.

  • Onze trainingen

    Wij bieden een breed scala aan trainingen en opleidingen. En het platform Mindful Leven voor dagelijkse inspiratie.

  • Meer over ons

    Lees hier over onze missie om mindfulness de samenleving in te brengen.

  • Ontmoet ons team

    Maak kennis met iedereen die een bijdrage levert aan het werk van het CVM: ons organisatieteam, onze docenten en trainers, onze bloggers en programmamakers.