Femke Kok

Mindfulness betekent voor mij oefenen in helemaal aanwezig zijn. Dat zorgt ervoor dat ik wakker, voelend en vriendelijk kan zijn, met mezelf en in contact met andere mensen. Daarmee blijkt steeds dat er meer authenticiteit, verbinding en vrijheid mogelijk is.

Mijn naam is Femke Kok (1975). Ik heb me als mindfulness­trainer gespecialiseerd in interpersoonlijke mindfulness. Ik geef training in “mindfulness in contact” aan mensen met hechtingsproblematiek en niet-helpende patronen in contact. Ik geef daarnaast les aan de basisopleiding van het CvM voor mindfulness­trainers in mindfulness en communicatie en ik verzorg 1-daagse workshops op dit gebied.

Ik ben opgeleid als klinisch psycholoog (UvA) en als Psychotherapeut BIG en GZ-Psycholoog BIG. Ik heb een praktijk als vrijgevestigd  Psychotherapeut en Schematherapeut in de Amsterdamse Jordaan, waarbij ik werk met mensen met hechtingsproblematiek en interpersoonlijk trauma en met stellen met (seksuele) relatieproblemen.

Ik ben enthousiast over de mogelijkheden van het Boeddhisme/ de Oosterse filosofie om de Westerse psychotherapiemethoden te verrijken en te verbeteren. Dat is mijn passie en het onderwerp inspireert me al vele jaren. Inter­persoonlijke mindfulness is naar mijn idee een gebied met veel potentie om interpersoonlijk lijden te verlichten en een logische stap na een start met mindfulness­training. Mijn inspiratiebronnen zijn o.a. Insight Dialogue, tantra, Zijnsoriëntatie en geweldloze communicatie.     

  • Onze trainingen

    Wij bieden een breed scala aan trainingen en opleidingen. En het platform Mindful Leven voor dagelijkse inspiratie.

  • Meer over ons

    Lees hier over onze missie om mindfulness de samenleving in te brengen.

  • Ontmoet ons team

    Maak kennis met iedereen die een bijdrage levert aan het werk van het CVM: ons organisatieteam, onze docenten en trainers, onze bloggers en programmamakers.