Mindfulness meditatie is voor mij vriendelijk bewustzijn ontwikkelen.

Toen ik 20 was ben ik in aanraking gekomen met (Vipassana) meditatie, maar sinds ik in 2007 een Mindfulness training volgde, zijn Mindfulness en Meditatie pas echt voor mij gaan leven. Inmiddels doe ik regelmatig retraites en verdiep ik me verder via Masterclasses en cursussen zoals Insight Dialogue en Compassie training.

Mindfulness Meditatie helpt mij met het beter omgaan met de wisselvalligheden van het leven. Graag wil ik de gelijkmoedigheid die Mindfulness helpt ontwikkelen delen met anderen. Daarom heb ik in 2012 de opleiding tot Mindfulness trainer gevolgd bij het Centrum voor Mindfulness, Amsterdam. Vanuit mijn achtergrond binnen HRM en mijn leidinggevende ervaring heb ik mijzelf verder ontwikkeld tot trainer Mindfulness in Organisaties. Naast mijn huidige werk als coach/adviseur cliëntmedezeggenschap geef ik trainingen Mindful Werken bij mijn werkgever, een organisatie voor Beschermd Wonen.

In de Mindfulness cultiveren we kwaliteiten die we al hebben, zoals focus, concentratie en bewustzijn. Door te oefenen vergroten we deze kwaliteiten. Mijn doel als Mindfulness trainer is dat mensen na een training zelf verder kunnen met wat ze in de training geleerd hebben. Er is hierin niet één weg voor iedereen. Graag nodig ik mensen uit om iets nieuws te proberen en te kijken wat het hen oplevert. Dit werkt het best als je tegelijkertijd een vriendelijke houding ontwikkelt.