Inspiratie opdoen

Het is een mooie gelegenheid stil te staan bij jezelf en om jezelf te observeren. Daarnaast biedt het een kans om helemaal uit de hectiek van alle dag te stappen en tot rust te komen. Een soort audiëntie bij jezelf :-). Ineke

Dagelijks met aandacht leven en regelmatig mediteren gaat niet altijd vanzelf. En dan is een dag lang samen mediteren een goede steun in de rug. Om samen te zitten, ervaringen uit te wisselen en je weer opgenomen te weten in een groep. Je oefent samen, je draagt de stilte samen. Lopen, zitten, stretchen, eten: alles doe je met onverdeelde aandacht. De ruis van alledag zet je even uit om je onder te dompelen in de stilte, de rust, het dicht bij jezelf zijn, de zijnmodus. Je hoeft even niets, je kunt je overgeven aan het programma.

Goed om bij jezelf te landen, pas op de plaats en dan weer door met het leven. Thea

Op die manier verfris je ook je meditatiebeoefening. Het is prettig om je weer even aan de hand te laten nemen en opnieuw de diepte en essentie van pure meditatie te proeven. ‘Hier gaat het beter dan thuis,’ zeggen veel deelnemers – van dat effect kun je profijt trekken door een meditatiedag in je agenda te reserveren.

Wat we doen

Een meditatiedag is vergelijkbaar met de stiltedag, zoals je die kent uit de basistraining. Een dag met allemaal mindfulness­oefeningen, sommigen nieuw, de meesten bekend. Met om ervaringen met meditatie en mindfulness in je dagelijks leven uit te wisselen – inzichten én obstakels. De dag verloopt in stilte.

Iedere meditatiedag wordt begeleid door een mindfulness­trainer die aan het Centrum voor Mindfulness verbonden is.

Welkom

Voor iedereen die de mindfulness­training heeft gedaan of vanuit een andere traditie ervaring met meditatie heeft.