Mindful het weekend in

Het helpt om thuis weer mijn eigen kussen op te zoeken in de week daarna.

Heb je behoefte om mindful de week uit en het weekend in te stappen? Om de stress van de week achter je te laten? Om je meditatiepraktijk op te frissen of simpelweg weer even te mediteren in een groep? De meditatieavonden van het Centrum voor Mindfulness zijn er voor!

Samen oefenen en uitwisselen

De meditatieavonden zijn er om met regelmaat in een groep te blijven oefenen. Hierbij komt ook de toepassing van mindfulness in het dagelijks leven aan de orde.

Het heeft voor mij een vaste plek gekregen: vrijdagavond de stilte opzoeken. Echt tijd nemen om bij mezelf te komen.

Begeleiding en inspiratie

De meditatieavonden worden gegeven door onze mindfulness­trainers. Zo kun je weer eens laten leiden door de klassieke oefeningen of een nieuwe variant hierop ervaren. De trainers voegen regelmatig momenten van inspiratie toe. En natuurlijk is de trainer beschikbaar voor vragen, bijvoorbeeld over je beoefening van mindfulness thuis.

Wat we doen

De meditatieavond drijft een wig tussen de drukke werkweek en het weekend. Daarna kan ik echt de ruis van de week achter me laten.

Tijdens de avond worden diverse meditaties aangeboden, waaronder een zitmeditatie. Meestal vormt ook een lichaamsgerichte meditatie (lichaamsverkenning, yoga of loopmeditatie) onderdeel van de avond.

Er is altijd even tijd om – naar behoefte – ervaringen met mindfulness in je dagelijks leven uit te wisselen, de inzichten én de obstakels. En natuurlijk is er volop ruimte voor rust, stilte en contemplatie.

Wees welkom

Voor iedereen die de mindfulness­training heeft gedaan of die regelmatig mediteert.