Schrijf je in voor de training MCT-a: Metacognitieve therapie

Training MCT-a: Metacognitieve therapie

Metacognitieve therapie staat al jarenlang bekend als effectieve behandeling bij angststoornissen. Als in 2021 ‘Leef meer, denk minder’ van Pia Callesen verschijnt, dat metacognitieve therapie verbindt met de behandeling van depressie, zien wij direct enorm veel potentie in dit boek. Door MCT-a te combineren met ACT- en mindfulnessoefeningen is er een waardevolle, ervaringsgerichte driedaagse opleiding ontstaan waarin jij de waarde van metacognitieve therapie leert kennen en deze in verschillende settings leert te gebruiken. Na afronding ontvang jij het MCT-a. Meta Master Diploma.

Voor wie

Is de training MCT-a: Metacognitieve therapie iets voor jou?

Deze training is bedoeld voor therapeuten, coaches en trainers die hun gereedschapskist willen uitbreiden met kennis over MCT en ACT. Je leert angststoornissen en depressie herkennen en krijgt methodieken aangereikt die als effectieve oplossing kunnen bieden. Zo biedt deze training een mooie verbreding van je kennis en mogelijkheden als therapeut, coach of trainer.

Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de training MCT-a: Metacognitieve therapie?

Tijdens deze training komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • DSMV-stoornissen: welke angststoornissen zijn er en hoe herken je deze?
  • Depressie en uitingen van suicide
  • MCT: Metacognitieve therapie
  • ACT en mindfulness
  • MCT-a: hoe gaan MCT en ACT samen, en hoe niet?

Programma

Programma

We starten met uitleg van de DSMV stoornissen GAD, OCD, diverse vormen van depressie en suïcide uitingen. We leren de stoornissen te herkennen aan de hand van filmpjes en casuïstiek. Je krijgt uitleg van de basics van CGT (cognitieve gedragstherapie) en we oefenen met een g-schema. We lopen de geschiedenis van MCT bij GAD door en laten zien hoe het in CGT is ingebed en bespreken het MCT protocol GAD (Colin van der Heijden). We kijken naar een nieuw perspectief (naar Callesen, 2021), ofwel MCT-a. Hoe gaan ACT en mindfulness samen met MCT, en hoe niet? We lopen het nieuwe MCT-a methodiek door, inclusief enkele bijlagen uit ACT en MCT die goed te gebruiken zijn bij MCT-a. We oefenen met de doorloop van MCT-a en bespreken en evalueren thema’s rondom je eigen therapeut zijn binnen MCT-a. Na afronding krijg je het MCT-a Meta Master diploma.

Lesmateriaal

Wat ga je lezen?

Al het lees- en leermateriaal dat gebruikt wordt tijdens onze trainingen is in de prijs inbegrepen. Tijdens de training MCT-a: Metacognitieve therapie ga je aan de slag met de volgende literatuur:

  • Callesen, P. (2021). Leef meer, denk minder.
  • Heiden, C. van der. (2009). Metacognitieve therapie bij gegeneraliseerde angst.
  • Harris, R. (2020). Acceptatie en commitment therapie in de praktijk.

Leeruitkomsten

Het resultaat van de training MCT-a: Metacognitieve therapie

Na afronding van deze training kun je zelfstandig aan de slag met metacognitieve therapie. Dat kan door deze methodiek toe te voegen aan je gereedschapskist als therapeut in je eigen praktijk of de organisatie waar je werkzaam bent. Als je wilt kun je solliciteren bij StressWise als MCT-a therapeut en trainer. StressWise heeft regelmatig parttime vacatures en soms ook fulltime.

Kosten & STAP-budget

Maak gebruik van je STAP-budget en volg deze training gratis

De overheid wil goede scholing mogelijk maken voor een brede doelgroep. Daarom kunnen kunnen werkenden en werkzoekenden vanaf 2022 tot €1.000 STAP-budget aanvragen voor een opleiding of training. Je kunt dit budget gebruiken om de training MCT-a gratis te volgen. Schrijf je in voor deze training via het inschrijfformulier en geef aan dat je gebruik wil maken van je STAP-budget. Wij helpen je met de aanvraag, zodat deze soepel verloopt. Jij hoeft alleen maar je STAP-budget aanvraag in te dienen bij het UWV. Lees hieronder meer in ons stap-voor-stappenplan.

Stap-voor-STAP-plan

Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:

1. Schrijf je in voor een opleiding of training
Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2. Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs
Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3. Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV
Dien je aanvraag in op om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4. Start met je opleiding of training
Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Docenten

Door wie wordt de training MCT-a gegeven?

De training MCT-a wordt gegeven door Merle Wils. Zij wordt gedreven door liefdevolle nieuwsgierigheid. Ze doet dit vanuit een combinatie van (zelf)onderzoek, filosofie en wetenschap. Daarbij is Merle gecertificeerd beroepscoach, psychosociaal ACT therapeut, The Work facilitator en trainer. Ze heeft het trainers en coachvak vanuit huis meegekregen en heeft daarnaast communicatie en filosofie gestudeerd. Met een achtergrond als ‘head of production’ in de filmwereld heeft ze creatief en in oplossingen leren denken. Als hoofddocent bij StressWise Academy houdt ze zich onder meer bezig met ontwikkeling van opleidingen en is zij tevens het aanspreekpunt voor docenten. Merle geeft les aan verschillende opleidingen.